Därför steg Scopus BioPharma med 200% igår

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 25, 2021
  • Amerikanska FDA godkände Scopus BioPharmas IND-ansökan för CpG-STAT3siRNA.
  • Den distinkta immun-onkologiska RNA-terapin riktar sig mot flera typer av cancer.
  • Scopus BioPharmas aktier rusade upp med 200% på aktiemarknaden på måndag morgon.

Scopus BioPharma Inc. (NASDAQ: SCPS) meddelade igår att den amerikanska livsmedels- och läkemedelsadministrationen (FDA) godkänt deras IND-ansökan för CpG-STAT3siRNA – dess distinkta immun-onkologi-RNA-terapi som riktar sig till flera typer av cancer.

Inverkan på aktiekursen

Efter tillkännagivandet sköt Scopus BioPharmas aktier upp med cirka 200% på aktiemarknaden under morgonen igår. Företaget nådde 15,42 dollar per aktie som högst (10,90 pund per aktie) och byter för närvarande händer för 12,54 dollar per aktie. Som jämförelse inledde Scopus året med ett pris per aktie på 13,41 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Scopus debuterade på Nasdaq-börsen i december 2020 med ett pris per aktie på 5,92 dollar. Tidigare i maj hade aktien fallit till sin lägsta nivå någonsin på 5,17 dollar per aktie. I skrivande stund har det amerikanska bioteknikföretaget ett börsvärde på 198 miljoner dollar.

Scopus lanserar klinisk fas 1-studie vid City of Hope

Företaget avslöjade också i sitt uttalande igår att de kommer att inleda en klinisk fas 1-studie med fokus på B-cell icke-Hodgkin-lymfom vid det världsberömda privata kliniska forskningscentret City of Hope.

Kandidatläkemedlet utvecklades också vid laboratorierna i City of Hope under överinseende av Dr Hua Yu och Dr Marcin Kortylewski. Dr Yu är chef för immunterapeutikprogrammet och är också professor i tumörimmunterapi vid Beckman Research Institute of the City of Hope. Dr Kortylewski arbetar som docent vid Institutionen för immun-onkologi.

Scopus BioPharma tecknade ett licensavtal år 2020 med det Kalifornienbaserade och icke-vinstdrivande forsknings- och behandlingscentret som fokuserar på livshotande sjukdomar, inklusive diabetes och cancer. Dr Kortylewski kommenterade då parternskapet och sa:

”Våra laboratorier var de första som visade att framgångsrik cancerimmunterapi måste ske i två steg, eftersom TLR9-immunostimulering endast är effektiv när STAT3 i tumörmikromiljön inte längre är aktiv”, sa Kortylewski. ”Det är spännande att se denna teknik närma sig klinisk tillämpning med en stark allierad i biopharma.”

En översikt över Scopus och dess läkemedelskandidat

Scopus grundades 2017 och är ett amerikanskt biofarmaceutiskt företag som förlitar sig på innovativa vetenskapliga och medicinska upptäckter för att utveckla transformationsterapi. Dess CpG-STAT3siRNA är en kombination av immunterapi och RNA-terapi som syntetiskt kopplar siRNA med en TLR9-oligonukleotidagonist för immunaktivering via TLR-stimulering med samtidig riktad gendämpning i tumörmikromiljön.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust