Immensus Group, en holländsk Domino’s franchise, börjar betala löner i BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 25, 2021
  • Immensus Group samarbetar med den holländska kryptomäklaren BTC Direct för att erbjuda ett BTC-lönealternativ.
  • BTC-lönealternativet är endast tillgängligt för personal vars löner överstiger minimilönen.
  • Immensus Group är den största Domino's-franchisen i Nederländerna.

Immensus Group, den största Domino’s-franchisen i Nederländerna, har infört ett kryptolönalternativ för sin personal. Detta rapporterades den 22 maj (Bitcoin Pizza-dagen) och innebär att företaget kommer att betala sina anställda en del av deras löner i BTC. Företaget förklarade att de holländska lagarna föreskriver att arbetsgivare måste betala ut minimilönen i euro, men det kommer alltså stå de anställda fritt att få summan som överstiger minimilönen utbetald i krypto.

Immensus Group driver 16 Domino’s pizzabutiker i landet. Företaget har fler än 1 000 interna och externa anställda som kan välja vilken del av sin lön de vill få i BTC (som överstiger minimilönen).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget förklarade beslutet att integrera BTC som ett lönebetalningsalternativ och sa att det försöker motivera sin unga personal att bekanta sig med den finansiella världen.

Företagets delägare, Jonathan Gurevich, tillade:

Vi arbetar med många unga anställda. Vi hör dem prata om Bitcoin och vi vill erbjuda möjligheten att äga kryptovaluta.

Satsar på den mainstream-antagandet av BTC

Immensus Group inledde ett samarbete med BTC Direct, en Holland-baserad kryptomäklare, för att åstadkomma detta. BTC Directs roll i detta partnerskap kommer vara att omvandla euro till BTC på uppdrag av Immensus medarbetare.

BTC Direct har betalat löner i BTC de senaste tre åren. Enligt företagets marknadschef Toom Schraven har företaget 80 anställda just nu och nästan alla har valt lön i BTC. Genom att skapa en sett för företag att enkelt införa BTC-betalningar strävar företaget efter att massantagande av den ledande kryptovalutan ska förverkliga genom kapitalisering.

Utöver partnerskapet med Immensus Group avslöjade BTC Direct att de arbetar för att integrera BTC-lönealternativ i andra företag. Enligt Schraven håller företaget på att skriva avtal med flera stora löneinfrastrukturföretag, men han ville inte uppge några namn förrän pennan satts till papper.

Den här nyheten kommer samtidigt som BTC/USD försöker återhämta sina förluster från helgen, när myntet sjönk till 31 227,34 dollar (22 109,74 pund). I skrivande stund byter BTC händer för 37 622,06 dollar (26 574,34 pund) efter att ha ökat med 17,48% i värde det senaste dygnet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust