Tre viktiga punkter i Nordson Corps resultatrapport för andra kvartalet

Av:
May 25, 2021
Listen
  • Nordson Corp överträffade Wall Streets förväntningar under andra kvartalet.
  • Företaget, som fokuserar på industrimaskiner, höjde sin prognos för helåret.
  • Nordson Corps aktier steg med cirka 4% under gårdagens efterhandel.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Nordson Corp. (NASDAQ: NDSN) rapporterade sina finansiella resultat för det andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar tack vare starka resultat på sina elektronik-, medicinska och industriella slutmarknader. Industrimaskinföretaget höjde också sin prognos för helåret igår.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

1. Ekonomisk utveckling

Copy link to section

Nordson meddelade att resultatet under andra kvartalet uppgick till 124,1 miljoner dollar (87,67 miljoner pund) vilket motsvarar 2,12 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades resultatet till lägre 92,1 miljoner dollar eller 1,58 dollar per aktie.

Det Nasdaq-noterade företaget genererade 589,5 miljoner dollar i försäljning under andra kvartalet jämfört med fjolårets Q2 på 529,5 miljoner dollar. Som jämförelse hade experter förutsagt att företaget skulle se en försäljning på 548,6 miljoner dollar och 1,65 dollar i EPS.

I separata nyheter från USA föll Lordstown Motors med nästan 10% under gårdagens efterhandel efter att företaget sänkte sina produktionsplaner för 2021.

2. Försäljning från enskilda segment och CFO:s kommentarer

Copy link to section

Nordson rapporterade att försäljningen från Industrial Precision Solutions ökade med 6% under andra kvartalet. Försäljningen av avancerade teknologilösningar ökade däremot med 18% under kvartalet. I en kommentar till resultatrapporten igår sa CFO Joseph Kelley:

”De starka stegvisa marginalerna och den rekordhöga lönsamheten återspeglar genomförandet av NBS Next-tillväxtramverk, inklusive en gynnsam fördelningsförbättring med avyttringen av produktlinjen för skruvar och fat. Den fortsatta implementeringen och genomförandet av den övergripande Ascend-strategin är utformad för att leverera försäljningstillväxt med attraktiva stegvisa vinstmarginaler.”

3. Prognos för hela räkenskapsåret

Copy link to section

Enligt VD Sundaram Nagarajan förbättrades orderingångstrenderna under det senaste kvartalet för de flesta av företagets produktlinjer. Drivkraften, tillade han, bibehölls även under tredje kvartalet.

För helåret räknar Nordson nu med att resultatet ska landa på mellan 7,20 och 7,50 dollar. Det förväntar sig att försäljningen kommer att växa med upp till 10% i år. I sin tidigare prognos hade det Westlake-baserade företaget förväntat sig upp till 6,70 dollar per aktie i helårsresultat och upp till 6% i försäljningstillväxt.

Inverkan på aktiekursen

Copy link to section

Nordsons aktier steg med nästan 4% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu för 209 dollar per aktie jämfört med 197 dollar per aktie i början av 2021. I skrivande stund värderas det amerikanska multinationella företaget till 11,76 miljarder dollar och har ett pris/vinst-förhållande på 43,04.

USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Tillverkning Världen