Aktiekursprognos för Snowflake inför Q1-resultatet

Av:
May 26, 2021
Listen
  • Snowflake, det Warren Buffett-stödda datalagringsföretaget, kommer att publicera sina Q1-resultat ikväll.
  • Analytiker förväntar sig att företaget rapporterar kvartalsintäkter på 213 miljoner dollar.
  • Aktien har bildat ett hausseartat konsolideringsmönster inför resultatet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktierna i Snowflake (NYSE: SNOW) ligger i ett snävt intervall när investerare inväntar bolagets tredje resultatrapport som ett offentligt företag. Aktierna handlas till 229 dollar, vilket är 46% under deras högsta nivå på 428 dollar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Snowflake stock price
Snowflake-aktien – prisgraf

Snowflake i rampljuset

Copy link to section

Snowflake är ett teknikföretag som stöds av Warren Buffet. Företaget erbjuder datalagringslösningar till hundratals företag som Blackrock, Adobe, Instacart och Albertsons, bland andra. Aktien steg till en ny rekordnivå på 428 dollar ifjol när efterfrågan på molnföretag med hög tillväxt ökade. I år har aktierna däremot sjunkit med mer än 12% när investerare har skiftat fokus från snabbt växande tekniska aktier. Faktum är att Vanguard Value ETF har överträffat Vanguard Growth ETF under de senaste månaderna.

Företaget kommer att stå i rampljuset ikväll (svensk tid) efter att de presenterat sitt resultat för första kvartalet. Analytiker förväntar sig att företaget rapporterar en omsättning på 213 miljoner dollar och en förlust på cirka 0,16 dollar per aktie. Denna prestation skulle vara bättre än företagets tidigare prognos på mellan 190 och 200 miljoner dollar.

Det är också mycket troligt att företaget kommer att leverera bättre resultat än vad analytikerna förväntar sig. Enligt Factset har 86% av alla företag i S&P 500 rapporterat bättre resultat än väntat per aktie under den pågående rapporteringsssäsongen. 76% av dessa företag har rapporterat bättre intäkter än väntat.

Under det senaste kvartalet rapporterade Snowflake att deras intäkter ökade med 116% till 178 miljoner dollar. Under kvartalet lade företaget till bland annat Zoominfo, Western Union, Mastercard och Foursquare som kunder. I den kommande rapporten kommer investerarna främst att fokusera på deras omsättningstillväxt och övergripande prognos.

Analytiker är generellt sett optimistiska för Snowflake. I början av denna månad höjde analytiker från Goldman Sachs och Rosenblatt sin ranking från “neutral” till “köp”. Under samma period behöll analytikerna från Jefferies sin ranking på “håll”. Andra analytiker som är hausse på Snowflake-aktiekursen kommer bl.a. från UBS, Barclays och Deutsche Bank.

Analys av Snowflake

Copy link to section
SNOW stock price
SNOW aktiekurs

Det fyra timmar långa diagrammet visar att Snowflake-aktierna har studsat tillbaka efter att de sjönk till årets hittills lägsta nivå på 185 dollar. Aktien har lyckats gå över det 25-dagars exponentiella glidande medelvärdet, vilket är ett hausseartat tecken. Det bildar också ett litet hausseartat flaggmönster och ligger något under 23,6% Fibonacci retracement-nivån. Aktierna har också bildat vad som ser ut som ett inverterat huvud och axlar-mönster, vilket vanligtvis är ett hausseartat tecken. Därför finns det en möjlighet att aktien kommer att skjuta upp efter resultatet för första kvartalet. Om detta händer är nästa nyckelmål 38,2% retracement vid 278 dollar.

Aktier & Fonder Industrier Teknologi