Cathie Wood äger inte längre Virgin Galactic-aktier i sina fonder

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 27, 2021
  • Ark Invests ETF för rymdutforskning säljer sin återstående andel i Virgin Galactic.
  • Canaccord Genuity började bevaka Virgin Galactic och gav aktien en "köp"-ranking.
  • Virgin Galactic Holdings Inc har stigit med över 30% på aktiemarknaden den här veckan.

Rymdutforsknings- och innovations-ETF:en i Cathie Woods Ark Invest började handlas i mars. Vid den tidpunkten hade ARKX-fonden en andel på 672 000 aktier i Virgin Galactic Holdings Inc (NYSE: SPCE).

Under de följande veckorna fortsatte ETF:en att sälja av sin andel i Virgin Galactic tills de bara hade tolv aktier kvar. På onsdag sålde ARKX även de sista aktierna och gick därmed skilda vägar med Sir Richard Bransons börsnoterade flygindustriföretag.

Virgin Galactic möter intensiv konkurrens från Jeff Bezos Blue Origin

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Virgin Galactic föll till under 23 dollar per aktie (16,28 pund per aktie) i mitten av april, varefter Cathie Woods företag minskade sin andel i rymdflygbolaget med ungefär 50%. Det amerikanska företaget står inför hård konkurrens från Jeff Bezos Blue Origin, som planerar att genomföra sin första bemannade rymdturismflygning den 20 juli – en nyhet som hotade Virgin Galactic fördel av att vara först på marknaden.

Tidigare i maj sjönk Virgin Galactic ytterligare till cirka 15 dollar per aktie, vilket motsvarar en nedgång på nästan 50% sedan i mars, när ARKX-fonden ursprungligen köpte en andel i den. Därefter sålde Ark Invest majoriteten av sin återstående andel i det amerikanska rymdturismföretaget i mitten av maj.

Virgin Galactics första framgångsrika bemannade rymdfärd från New Mexico

Nyheten kommer bara dagar efter Virgin Galactics första framgångsrika bemannade rymdflygning från New Mexico, efter två förseningar i december 2020 och februari 2021. I en kommentar på måndagen sade VD Michael Golglazier:

”Dagens flygning visade vårt rymdflygsystems elegans och säkerhet, samtidigt som det markerade ett stort steg framåt för både Virgin Galactic och bemannade rymdflygning i New Mexico.”

Efter framgången har Virgin Galactic susat upp med mer än 30% på aktiemarknaden hittills denna vecka. Efter rymdflygtestet, som kan betraktas som en positiv katalysator för företaget, tilldelade Canaccord Genuity Virgin Galactic ett ”köp”-betyg när de inledde sin bevakning av företaget, som har sitt huvudkontor i Kalifornien, igår.

Virgin Galactic handlas just nu för 27,31 dollar per aktie. Som jämförelse nådde aktien sin hittills högsta nivå för året på 60 dollar per aktie i början av februari efter att ha inlett året på betydligt lägre 23,21 dollar per aktie.

Virgin Galactic presterade extremt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 100%. I skrivande stund har företaget ett marknadsvärde på 6,60 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust