Elon Musks kryptoinvändningar är legitima, enligt TRONs VD Justin Sun

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 29, 2021
  • Tron Foundations grundare säger att Elon Musks invändningar om Bitcoin och krypto-mining är berättigade.
  • Justin Sun säger att kryptoindustrin fortfarande är i ett tidigt skede och kommer att växa bortom denna nivå.
  • NFT-industrin är också i ett tidigt skede och förväntas se de första miljonsamlarna i år.

Hållbarheten för kryptovalutor har varit ett hett diskussionsämne de senaste två veckorna, efter att många har kritiserat krypto-miningens miljöpåverkan. Tron Foundations grundare Justin Sun har också gjort sin röst hörd i debatten. Han besökte nyligen CNBC:s program ”Squawk on the Street” och diskuterade volatiliteten och hans syn på kryptotillgångar.

Kryptoindustrin måste hantera mining-frågor

Sun var enig om att Teslas VD Elon Musk har haft stor inverkan på de senaste diskussionerna inom kryptoindustrin. Han medgav att Musks tweets och Teslas beslut att sluta acceptera Bitcoin som betalmedel bidragit till den senaste motreaktionen mot Bitcoin och kryptovalutor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han påpekade dock att Musks invändningar är legitima och kryptoindustrin måste hitta sätt att hantera de frågor som tas upp. Han uppgav att branschen måste hitta sätt att göra Bitcoin (BTC/USD) till en mer energivänlig krypto.

Att använda proof-of-stake för att lösa kryptos energiproblem

Tekniken proof-of-stake (POS) har beskrivits som ett alternativ för kryptoindustrin som kan eliminera användningen av fossila bränslen för mining. Sun påpekade att Tron Foundation använder POS-teknik, vilket kan sänka energiförbrukningen drastiskt med 99,9% inom branschen. Han sa:

Med proof-of-stake behöver du inte mining-riggar för att producera block.

Krypto har gått från tidigt antagande till mainstream-antagande

Vad gäller hans tankar kring kryptovalutornas framtid uppgav Trun att industrin kommer att se ökat institutionellt och konsumentintresse, trots de nuvarande utmaningarna. Han tror att kryptoindustrin fortfarande är i ett tidigt stadium. Sun tillade att non-fungible tokens (NFT) är ett enkelt sätt att förstå hur blockchain fungerar.

NFT-industrin är också i ett tidigt skede och förväntas växa i snabb takt. ”Jag tror att vi i år kommer att börja se de första miljonsamlarna av NFT:er,” sa han och påpekade att siffran kommer att växa till cirka 100 miljoner under de kommande 5 till 10 åren.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust