Är juni en bra månad att investera i Starbucks-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 31, 2021
  • Starbucks höjde sin intäktsprognos för verksamhetsåret 2021.
  • Analytikern Peter Saleh gav Starbucks en köpranking med ett prismål på 130 dollar.
  • Det aktuella aktiekursen erbjuder inte en attraktiv startpunkt för långsiktiga investerare.

Aktierna i Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) har haft en uppåtgående trend under flera månader, och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för en björnmarknad för tillfället. Starbucks har en mycket bra position på marknaden, men det aktuella aktiekursen representerar inte en attraktiv startpunkt för långsiktiga investerare.

Grundläggande analys: Starbucks höjde sin intäktsprognos för räkenskapsåret 2021

Starbucks är en amerikansk multinationell kedja av kaféer och rosterier som finns på över 30 000 platser världen över i fler än 70 länder. Starbucks rapporterade sitt resultat för andra kvartalet den sista veckan i april. Dee totala intäkterna hade ökat med 11,2% till 6,67 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 0,56 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade ökat mindre än väntat (-110 miljoner dollar), främst på grund av covid-19-pandemin. Det är värt att nämna att den jämförbara butiksförsäljningen ökade med 9% i USA och i Kina med 91%.

Starbucks höjde sin intäktsprognos för verksamhetsåret 2021 till mellan 28,5 miljarder och 29,3 miljarder dollar (den tidigare mittpunkten var 28,5 miljarder dollar). Företaget förväntar sig en icke-GAAP-vinst i intervallet 2,90 till 3 dollar, medan styrelsen säger att den jämförbara försäljningen ska ha återhämtat sig fullständig i slutet av 2022.

Starbucks började tredje kvartalet i en stark position, men den globala pandemin covid-19-pandemin fortsätter att utgöra en risk för återhämtningen. Att vaccinationerna går långsamt i många delar av världen är fortfarande ett problem – ändå pekar analytiker på stor potential för detta företags aktier.

Analytikföretaget Cowen ser Starbucks som en favoritrestaurang när ekonomierna världen över öppnar igen medan analytiker Peter Saleh från forskningsföretaget BTIG tilldelade ett köpbetyg på Starbucks med ett prismål på 130 dollar.

”Vi tror att Starbucks kan fortsätta att toppa EPS-förväntningarna med tanke på försäljningsåterhämtningen i USA, nära full återhämtning i Kina, och marginalfördelar med omvandlingen av handelsområdet … vi ser fortfarande möjligheten till en prisökning,” säger analytiker Peter Saleh.

Trots detta är det nuvarande risk/reward-förhållandet inte tillräckligt bra för värdeinvesterare, de positiva förväntningarna har redan räknats in i aktiekursen och förmodligen är det inte det rätt tid att investera i Starbucks-aktier just nu. Starbucks handlas för nästan fyrtio gånger TTM EBITDA, den aktuella utdelningsavkastningen är cirka 1,5%, och det är tydligt att aktierna i det här företaget inte är undervärderade.

Teknisk analys: Starbucks aktier handlas över nivåerna före pandemin

Starbucks aktier handlas över nivåerna före pandemin, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer omfattande korrigeringsfas kan aktiekursen falla till betydligt lägre nivåer.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 100 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 90 dollar. Om priset däremot stiger över motståndet vid 120 dollar så skulle det vara en signal att handla Starbucks-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 125 eller till och med 130 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust