GBP/USD-prognos: är pundet ett köp eller sälj i juni?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 31, 2021
  • GBP/USD-paret har haft ett starkt positivt momentum de senaste månaderna.
  • Paret ligger nära den högsta nivån sedan 2018.
  • Fokus kommer att ligga på åtgärderna från Bank of England och Fed.

GBP/USD är på väg mot andra månaden i rad med vinst när investerare satsar på återhämtningen för den brittiska ekonomin. Det handlas till 1,4176, vilket är nära den högsta nivån sedan april 2018. Det har också stigit med mer än 24% från den lägsta nivån 2020.

GBP/USD
GBP/USD prisutveckling

Brittiska pundet stiger

Det brittiska pundet har haft en stark trend de senaste månaderna eftersom investerare förutspår att Storbritannien kommer att se en stark ekonomisk återhämtning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De senaste siffrorna från Storbritannien har faktiskt varit relativt starka. Till exempel har arbetslösheten sjunkit till 4,9% medan detaljhandeln och inflationen har ökat när landet har fortsatt att öppna upp igen.

Verksamheten inom tillverknings- och tjänstesektorn har också fortsatt att öka under de senaste veckorna. Faktum är att företag som Cineworld, som driver hundratals biografer i USA, har rapporterat stark efterfrågan på sina tjänster.

Storbritannien kommer också att öppnas helt igen i juni i år. Så längde pandemin inte får fotfäste igen så kan landet förvänta sig en stark efterfrågan på ekonomin.

Denna månad kommer GBP/USD att reagera på ytterligare uppgifter från Storbritannien. Det inkluderar siffror som detaljhandel, inflation och BNP-uppgifter. Det viktigaste är dock räntebeslutet från Bank of England (BOE) som kommer att avsluta sitt möte den 24 juni. Detta kommer att bli ett viktigt beslut eftersom analytiker förväntar sig att banken kommer att börja minska på sitt stora kvantitativa lättnadsprogram.

Samtidigt kommer GBP/USD också att reagera på händelserna i USA. Den största drivkraften kommer att vara Federal Reserve räntebeslut som kommer att publiceras den 16 juni. Baserat på de senaste kommentarerna kommer banken sannolikt att bibehålla sin policy oförändrad. Paret kommer också att reagera på den senaste amerikanska sysselsättnings-, inflations- och detaljhandelsuppgifterna, såväl som på de pågående diskussionerna om stimulansåtgärder.

GBP/USD-prognos

GBP/USD
GBP/USD graf

Veckodiagrammet visar att GBP/USD har haft en stadig stigande trend de senaste veckorna. Paret har bildat en stigande kanal som visas i rött och närmar sig också den viktiga motståndsnivån vid 1,4380, vilket är den högsta nivån sedan april 2018. Det stöds också av 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden ( EMA).

Därför kommer paret sannolikt att bibehålla sitt momentum i juni när tjurarna riktar in sig mot motståndet vid 1,4380. Ett fall under 1,3670 kommer dock att ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust