Prisanalys av Apple, Facebook och Twitter

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 1, 2021
  • Förmodligen är det inte det bästa tillfället att investera i Apple, Facebook eller Twitter.
  • USA rapporterade att kärn-PCE-inflationen steg till 3,1% på årsbasis i april.
  • De kommande dagarna kan innebära ytterligare nervositet för investerarna på aktiemarknaden.

Wall Streets tre huvudindex avancerade förra veckan efter bättre ekonomisk data än väntat från USA, vilket bekräftade att ekonomin fortsätter att återhämta sig efter pandemin. Landet har rapporterat om en minskning av antalet arbetslösa och en 1% ökning av kärnvaror, som två exempel på förbättringarna i april och maj.

Förhoppningarna om en budget på 6 biljoner dollar från Joe Biden, som inkluderar en enorm summa för infrastrukturprojekt, är också positiva nyheter för aktiemarknaden. Å andra sidan rapporterade landet att kärn-PCE-inflationen steg till 3,1% på årsbasis i april, vilket var mycket högre än förväntat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I början av maj sa de amerikanska beslutsfattarna att de kommer att fokusera på att säkerställa att arbetsmarknaden återhämtar sig helt, men den amerikanska centralbanken kommer troligen att behöva strama åt sin extremt lösa penningpolitik tidigare än förväntat. Stigande inflation i USA kan drabba investerarnas förtroende igen och de kommande dagarna kan innebära mer nervositet för aktiemarknadsinvesterare.

Investerare kan börja sälja teknologirelaterade företag ifall oron över den stigande räntan blir för hög, och förmodligen är det inte rätt tid att investera i Apple, Inc. (NASDAQ: AAPL), Facebook, Inc. (NASDAQ: FB) och Twitter , Inc. (NYSE: TWTR) just nu.

Apples aktier har utökat korrigeringen från rekordhöjderna

Apples aktier har utökat korrigeringen från rekordhöjderna över 140 dollar som registrerade i januari 2021, och den aktuella aktiekursen ligger runt 124 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Tekniskt sett kan Apple-aktierna falla ännu mer under de kommande dagarna. Ändå, om priset stiger över 130 dollar igen så ligger vägen fri upp till motståndet vid 140 dollar.

Facebooks aktier har hittat starkt stöd över 300 dollar

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 320 och 300 dollar, samtidigt som 340 och 350 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 340 dollar-motståndet kan nästa mål vara runt 350 dollar, men om priset sjunker under 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Twitters aktier har stabiliserat sig över stödet vid 50 dollar

Twitters aktier har utökat korrigeringen från sina rekordhöjder över 80 dollar, som registrerade i februari 2021, och den aktuella aktiekursen ligger runt 58 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset sjunker under supportnivån på 50 dollar igen skulle det vara en säljsignal och då riskerar priset att falla hela vägen ned till stödet vid 40 dollar. Om priset däremot stiger över 65 dollar så skulle det vara en signal att handla Twitter-aktier, och nästa mål kan vara runt 70 dollar.

Sammanfattning

Den stigande inflationen i USA kan påverka investerarnas förtroende igen och förmodligen är det inte det bästa tillfället att investera i Apple, Facebook och Twitter. Förhoppningarna om en budget på 6 biljoner dollar från Joe Biden håller fortfarande aktiemarknaden på gott humör, men de kommande dagarna kan innebära ytterligare nervositet för aktiemarknadsinvesterare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust