Miami står värd för den största kryptokonferensen någonsin

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 2, 2021
  • Evenemanget kommer att äga rum på Mana Convention Center i Wynwood från 3 till 5 juni.
  • Huvudtalare kommer bland annat att vara Francis Suarez och Jack Dorsey, bland andra kryptoexperter.
  • Arrangörerna låter lokala artister skapa en BTC-väggmålning som kommer att avtäckas vid evenemanget.

Staden Miami kommer att vara värd för den största kryptokonferensen någonsin denna vecka. Evenemanget ”Bitcoin 2021” syftar till att fira blockchain och utforska tekniska förbättringar, samtidigt som det ger människor en chans att använda BTC för verkliga applikationer. Konferensen kommer att äga rum på Mana Convention Center i stadsdelen Wynwood i Miami och pågår mellan den 3 och 5 juni.

Konferensen kommer att bjuda på flera huvudtalare, inklusive Twitters VD, Jack Dorsey, och Miamis pro-krypto borgmästare, Francis Suarez. Enligt uppgift förväntar sig evenemangets arrangörer att det kommer att locka mer än 50 000 deltagare, särskilt nu när Miami positionerar sig som ett kryptohub.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Evenemanget planerades ursprungligen till den 30 april till 1 maj i Los Angeles, men arrangörerna ändrade plats och datum på grund av ökande oro för Kaliforniens stränga covid-19-policy. Albert Garcia, ordförande och medgrundare av Wynwood BID, uppgav dock att Wynwood är ett perfekt ställe att vara värd för ett sådant evenemang eftersom områdets tekniksektor har gjort betydande framsteg de senaste tio åren.

En unik plattform för att visa upp Wynwoods innovativitet

Han tillade att värdskapet för ett så stort evenemang kommer att cementera områdets utveckling till södra Floridas nav för artister och innovatörer. Garcia fortsatte med att notera att Wynwood har visat motståndskraft sedan covid-19-pandemin började och att området nu är redo att välkomna besökare. För de som kommer att besöka evenemanget lovar Garcia en rik upplevelse som inkluderar friluftsaktiviteter som arrangeras av Wynwood Arts District.

Som en del av Bitcoin 2021-konferensen har arrangörerna samarbetat med en av sina lokala partners, BitBasel. Via detta samarbete har företaget och arrangörerna gett lokala konstnärer i uppdrag att skapa en 3 meter hög väggmålning som visar BTC:s historia, dess förändring med tiden och den inverkan kryptovalutan har haft de senaste åren. Konstnärerna och arrangörerna visar sedan väggmålningen utanför arenan från 3 till 4 juni.

Den här nyheten kommer samtidigt som Miami fortsätter att arbeta för att bli ett kryptohub. Detta inkluderar att borgmästare Suarez föreslagit att man inför ett system som låter stadens invånare betala skatter och avgifter i BTC. Stadens privata sektor välkomnar också den växande tillgångsklassen – t.ex. har Arte Surfside meddelat att de accepterar BTC som betalning för sina lyxbostäder.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust