Arte Surfside börjar acceptera krypto som betalning för sina lyxlägenheter

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on maj 8, 2021
  • Beslutet att acceptera krypto var en följd av att många Silicon Valley-företag och VC:er flyttat till Miami.
  • Sapir Corp, utvecklarna av Arte Surfside, accepterar flera mynt, inklusive BTC och ETH.
  • Sapir Corps styrelseordförande säger att detta drag är en del av företagets mål att göra Miami till ett kryptohub.

Arte Surfside, byggföretaget bakom de mest exklusiva lyxlägenheterna i Miami, har börjat acceptera krypto som betalning för sina bostäder. I ett pressmeddelande den 6 maj avslöjade Arte att de samarbetar med kryptohandelsplattformen SolidBlock för att erbjuda de nya betalmetoderna. Företaget bestämde sig för att acceptera krypto för att locka alla de kryptomillionärer och -miljardärer som flyttar till Miami.

Enligt pressmeddelandet garanterar partnerskapet med SolidBlock att potentiella köpare får en sömlös upplevelse när de köper bostäderna med digitala valutor, som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). Företaget kommer också att hjälpa köparna med andra kryptorelaterade problem som kan uppstå i framtiden, till exempel juridisk rådgivning och skatterådgivning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det 12 våningar höga komplexet med andelslägenheter det rör sig om är hem för flera kända personer, inklusive modebloggaren Arielle Charnas, såväl som Ivanka Trump och hennes partner Jared Kushner. Av de tillgängliga lägenheterna går den billigaste för 7,4 miljoner pund, medan den dyraste lägenheten är takvåningen Villa Nove, som går för 27,31 miljoner pund. Samtliga lägenheter har tillgång till en enorm inomhuspool, meditationsdamm, en tennisbana på taket och temperaturkontrollerade parkeringsplatser.

Vill få kryptoägare att känna sig hemma

Alex Sapir, ordförande för Sapir Corp LTD, projektets utvecklare, kommenterade nyheten:

Som den mest exklusiva lyxbyggnaden i staden positionerar vi oss för en framtid där hälften av världens miljardärer är kryptomillardärer, vilket kommer att hända när Bitcoin når 200 000 dollar. Kryptovalutor skapar redan otrolig rikedom runt om i världen och det är fastigheter som kommer att upprätthålla denna rikedom och ge köpare ett arv.

Giovanni Fasciano, Arte Surfsides medutvecklare, kommenterade att kryptovalutor är både hållbara tillgångar och framtiden för välstånd. Han tillade att när fler teknikledare flyttar till Miami kommer krypto att följa. Därför är det viktigt att bostadsföretagen i staden hittar sätt att göra kryptotransaktioner sömlösa och säkra för sådana investerare.

Francis Suarez, Miamis borgmästare, hyllar Arte för sitt beslut att acceptera krypto och säger att projektet är ett positivt exempel för utvecklare i staden. Suarez säger att han har stora förhoppningar för framtiden och att han inte skulle bli chockad att höra om liknande framgångshistorier. Enligt honom är detta ett steg i rätt riktning, eftersom han tror att Miami bara kommer att kunna bli århundradets stad om alla branscher antar ny teknik och kryptovalutor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust