Twitters aktier fortsätter korrigeringen från rekordhöjderna. Här är de viktiga stöd- och motståndsnivåerna

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 4, 2021
  • Twitter presenterade sin efterlängtade prenumerationstjänst "Twitter Blue".
  • Twitters aktier har fallit från rekordhöjderna över 80 dollar som registrerades i februari 2021.
  • 50 dollar representerar en mycket stark supportnivå

Aktierna i Twitter, Inc. (NYSE: TWTR) har fallit från rekordhöjden över 80 dollar som registrerades i februari 2021 och det aktuella priset ligger runt 57 dollar. Risken för ytterligare prisfall är fortfarande inte över och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer omfattande korrigeringsfas kan aktiekursen sjunka till betydligt lägre nivåer.

Grundläggande analys: Twitter presenterade sin efterlängtade prenumerationstjänst ”Twitter Blue”

Twitters aktier fortsätter att handlas under motståndsnivån vid 60 dollar den första handelsveckan i juni trots att företaget rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet i april. De totala intäkterna hade ökat med 28,8% på årsbasis till 1,04 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 0,08 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Twitter avslutade första kvartalet med 199 miljoner dagliga aktiva användare (mDAU), och företaget började andra kvartalet i en stark position. Företaget förväntar sig att intäkterna landar på mellan 980 miljoner och 1,08 miljarder dollar under andra kvartalet, medan GAAP-rörelseförlusten bör uppgå till mellan 170 miljoner och 120 miljoner dollar under samma period.

En positiv nyhet är att Twitter presenterade sin efterlängtade prenumerationstjänst ”Twitter Blue”. Tjänsten lanseras för närvarande i Kanada och Australien och kommer sedan att dyka upp i fler länder under året.

”Nu kan du granska och revidera din Tweet innan den syns för dina följare på Twitter! Prenumeranter kan också organisera bokmärkta tweets i mappar och förvandla långa trådar till en lättläst längre text,” rapporterade Twitter.

Företaget presenterade också nyligen en Tip Jar – ett sätt att ge dricks till andra konton på plattformen. På detta sätt kan användare driksa konton via deras valda betaltjänst, men endast vissa konton kan motta dricks i dagsläget (endast skapare, journalister, experter och ideella organisationer).

Förra månaden meddelade ARK Investment Management att man köpte 1 007 889 aktier i Twitter eftersom företaget anser att företaget är väl positionerat för framgång 2021. Twitter har en bra position för att växa sin verksamhet, men med ett börsvärde på 45,51 miljarder dollar är denna aktie inte undervärderad, och risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Twitter handlas för mer än åttio gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 10 dollar, företaget har aldrig deklarerat eller betalat ut någon kontant utdelning och det finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: 50 dollar representerar en mycket stark supportnivå

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 65 dollar skulle det vara en signal att handla med Twitters aktier och nästa mål kan då ligga runt 70 dollar. Skulle de dessutom stiga över 70 dollar så stöder det fortsättningen av den hausseartade trenden för aktierna, men om priset sjunker under 500 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Twitter har en bra position för att växa sin verksamhet, men denna aktie är inte undervärderad och det finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu. Det nuvarande risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare och om priset faller under stödet vid 50 dollar kan nästa mål ligga runt 40 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust