GBP/USD bildar kopp och handtag när brittiska husprisindexet stiger

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 7, 2021
  • GBP/USD-paret sjönk något när den amerikanska dollarn studsade tillbaka.
  • Paret sjönk även efter det starka brittiska husprisindexet.
  • Uppgifter från Halifax och Nationwide visar att huspriserna ökade i maj.

GBP/USD-priset drog sig tillbaka något under morgonen trots den relativt starka uppgifterna om det brittiska husprisindexet. Paret sjönk till 1,4137, vilket är något lägre än förra fredagens topp på 1,4200.

GBP/USD
GBP/USD prisutveckling

Storbritanniens huspriser stiger

Den brittiska bostadsbranschen går bra, enligt de senaste uppgifterna från Halifax och Nationwide Housing Society. Förra veckan visade uppgifter från Nationwide att de brittiska huspriserna steg med 1,8% i maj jämfört med april. Mer exakt steg det genomsnittliga brittiska bostadspriset till 243 000 pund i maj. Detta var 24 000 pund över motsvarande siffra för ett år sedan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Idag visade data från Halifax, företaget som ägs av Lloyds Bank, att det genomsnittliga huspriset steg till 261 743 pund i maj. Det var en ökning med 1,3% på månadsbasis och 9,5% på årsbasis.

Denna trend beror främst på den förlängda pausen för stämpelskatten, låga räntor och det faktum att många har samlat på sig betydande besparingar på grund av lockdown-åtgärderna. En analytiker på Halifax sa:

”För vissa hemköpare har lockdown-restriktionerna också resulterat i att de samlat på sig oväntade besparingar, som nu kan användas för att finansiera större depositionsavgifter för större fastigheter, vilket potentiellt pressar fastighetspriserna ännu högre.”

GBP/USD sjönk också när den amerikanska dollarn studsade tillbaka efter den kraftiga nedgången i fredags förra veckan. Nedgången inträffade efter de relativt blandade non-farm payroll-uppgifterna från USA. Uppgifterna visade att ekonomin skapade fler än 500 000 jobb i maj medan arbetslösheten sjönk till 5,8%. Antalet nya arbeten var lägre än vad analytiker hade förväntat sig.

Denna vecka kommer GBP/USD att reagera på de kommande amerikanska konsumentinflationsuppgifterna som kommer att publiceras på torsdag och brittiska BNP-uppgifter som kommer att släppas på fredag.

GBP/USD: teknisk analys

GBP/USD
GBP/USD teknisk graf

Det dagliga diagrammet visar att GBP/USD-paret ligger nära den högsta nivån i år. Den har bildat en smal stigande kanal som visas i svart. Det ligger också något över 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Det bildar också handtagsdelen av ett kopp och handtagsmönster.

Därför kommer paret sannolikt att stiga inom kort eftersom detta mönster vanligtvis är ett tecken på hausseartad konsolidering. En nedgång under 1,4075 kommer däremot att ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust