Jeff Bezos kommer att flyga till rymden, säger att ”det är en stor sak för mig”

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay arbetade på Tata Motors med projektplanering innan han upptäckte sin passion för aktier. Idag bor han i Kanada… read more.
on jun 7, 2021
  • Jeff Bezos meddelade att han kommer att vara passagerare på Blue Origin nästa rymdflygning.
  • Han görs sällskap av sin bror och ytterligare en person, som kommer att väljas ut via en välgörenhetsauktion.
  • Jeff Bezos, som har lett Amazon sedan företagets grundades, kommer att göra många aktieägare nervösa.

Amazons (NASDAQ: AMZN) VD Jeff Bezos tillkännagav i ett Instagram-inlägg idag att han kommer att vara passagerare på sitt helägda rymdföretag Blue Origin nästa flygning, som planeras att lyfta från västra Texas den 20 juli.

I videon som publicerades på Instagram sa Bezos:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Jag vill åka på det här flyget eftersom det är en sak jag har velat göra hela mitt liv. Det är ett äventyr. Det är en stor sak för mig. ”

Bezos kommer att avgå från rollen som verkställande direktör för Amazon den 5 juli och ta över titeln som verkställande ordförande medan hans långvariga bundsförvant Andy Jassy tar över VD-positionen.

Aktierna i Amazon föll med cirka 0,3% på morgonen. Aktien är också relativt oförändrad sedan årsskiftet, men har stigit med cirka 26% under den senaste 12-månadersperioden.

Är detta en risk som AMZN-aktieägarna behöver ta i beaktande?

Sara Fisher, reporter på Axios, besökte CNBC för att diskutera Bezos beslut och hon sa:

”Att resa till rymden är en risk. När allt kommer omkring så har alla dessa tester gjorts i hemlighet. Vi vet inget om säkerhetsåtgärderna. Men om Jeff Bezos känner att han kan ta risken att ta med sig sin bror är jag ganska säker på att han tycker att det är säkert, men jag vet att jag skulle sitta och skruva på mig om jag var en Amazon-aktieägare.”

CNBC:s rymdreporter Michael Sheetz sa emellertid att Blue Origin har genomfört mer än ett dussin framgångsrika obemannade testflygningar och tillade att detta är ett av de säkraste rymdfarkoster som finns idag och att det inte når hela vägen upp i omloppsbana, vilket minskar risken ganska markant.

Vilka andra finns med på flyget?

Bezos kommer att göras sällskap av sin bror, Mark Bezos, på rymdföretagets första rymdflygning. Det tillkommer även ytterligare en besättningsmedlem, som kommer att vinna sin plats på en auktion. Det högsta budet uppgår för närvarande till 2,8 miljoner dollar och intäkterna kommer att doneras till en välgörenhetsorganisation.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money