Greg King från Osprey Fund: Bitcoin (BTC) fortsätter framåt som en ångvält

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 8, 2021
  • Osprey Funds och Grayscales verksatällande direktörer diskuterade kryptoindustrins situation.
  • De noterade att Bitcoin ser enorm acceptans, från detaljhandelsnivå till nationsnivå.
  • Trots det tidigare prisfallet är stämningen inom kryptovärlden fortfarande mestadels positiv.

Greg King, VD för Osprey Funds, besökte nyligen CNBC:s ”EFT Edge” och talade om den Bitcoins (BTC/USD) och kryptovalutaindustrins situation i dagsläget. Han gjordes sällskap av Grayscales VD, Michael Sonnenshein.

King, som deltog i intervjun från Bitcoin 2021-konferensen som arrangerades i Miami under helgen, noteras att det är spännande och intressant att följa den senaste utvecklingen för myntet pris. Han insisterade på att det finns en mycket stark känsla av gemenskap. Även om det rapporteras om människor som kritiserar finansdepartementet, Elon Musk eller andra som uppfattas som motståndare till BTC, så uppger King att stämningen mestadels är positiv.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En särskilt intressant händelse som ägde rum under konferensen var att El Salvadors president uppgav att han planerar ett lagförslag som skulle göra Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel i hans land. Avslöjandet i sig är en enorm indikator på hur accepterad BTC nu är, och om lagförslaget godkänns kan det skapa en lavin av ytterligare acceptans från individer, företag och regeringar.

Grayscales VD: Det är inte förvånande att kämpande länder lockas av BTC

Michael Sonnenshein konstaterade att hans företag är mer vana vid att hantera institutionella investerare, fonder och en ganska annorlunda publik. Han noterade att det inte är förvånande att länder som kämpar finansiellt överväger att vända sig till digitala valutor. När allt kommer omkring finns det många mycket stabila ekonomier runt om i världen vars centralbanker utforskar CBDC:er.

Sammtidigt finns Bitcoin som en redan befintlig lösning, så det är inte förvånande att det lockar dem som behöver en mer praktisk lösning.

Accepteringen av BTC ökar totalt sett. King anser att det började i slutet av 2020, när BTC först bröt över sin tidigare ATH på 20 000 dollar. Sedan dess har företag som Square, Microstrategy, Tesla och många andra att hantera krypto. Detta lockade också försäkringsföretag, kapitalförvaltningsgrupper och andra, som alla diskuterar en entré på kryptoscenen, om de inte redan aktivt deltar i den.

Grayscale VD anser att Bitcoins och kryptovalutornas utlovade utbudsbegränsningar är det som mest lockar investerare till digitala valutor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust