Prisprognos för Fastly: köpa dippen efter CDN-avbrottet?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 8, 2021
  • Fastlys aktier föll under förmarknaden efter ett stort CDN-avbrott.
  • Avbrottet fick många populära webbplatser att stängas ned.
  • Aktien har varit under press efter att ha levererat svaga resultat i maj.

Aktiekursen för Fastly (NYSE: FSLY) föll under den amerikanska förhandeln efter att ett avbrott i deras tjänst drabbat majoriteten av deras populära kunder. Aktien stängde på 50,70 dollar igår och sjönk med mer än 4% under förhandelssessionen.

Populära webbplatser nere

Fastly är ett företag på 5,78 miljarder dollar som många aldrig har hört talas om. Ändå interagerar miljontals människor med deras tjänster varje dag. Företaget tillhandahåller Content Delivery Network-tjänster (CDN) till några ledande företagen i världen som bland annat New York Times, Uber, Github, Twitch och Reddit.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Idag föll Fastly-aktiekursen efter att dessa företag gick offline efter ett avbrott. Ett besök på någon av webbplatserna möttes av ett felmeddelande. Vissa, som New York Times, lyckades komma tillbaka online på några minuter.

Avbrottet kom vid en kritisk tid för Fastly. För det första har deras aktier befunnit sig på en djup björnmarknad och har sjunkit med mer än 58% från den högsta nivån i år. Vidare står företaget inför betydande konkurrens från andra CDN-leverantörer som Cloudflare och Akamai Technologies. Faktum är att Cloudflare-aktien steg med mer än 0,50% under handeln före marknaden. Den har också stigit med mer än 28% de senaste tre månaderna.

Är Fastly ett köp?

Snabbt släppte också relativt blygsamma resultat i maj. Företaget tjänade 85 miljoner dollar under första kvartalet, vilket låg i linje med Wall Streets prognoser. De förlorade också cirka 12 cent per aktie, sämre än förväntade 0,11 dollar.

Företagets intäkter på mellan 84 och 87 miljoner dollar var lägre än de förväntade 91 miljoner dollar. Efter att ha dragit nytta av lockdown-åtgärderna världen över förväntar sig analytiker och investerare att företaget kommer att notera långsammare tillväxt i år.

Analytiker har blandade känslor för företaget. Efter den senaste kvartalsrapporten sänkte analytiker på DA Davidson sitt mål från 105 till 60 dollar. Analytiker på Craig Hallum sänkte också sitt mål från 80 till 55 dollar medan de på Piper sandler höjde sitt mål till 65 dollar.

Även om det är för tidigt att säga vad som komma skall, så tenderar aktier att sjunka initialt efter dåliga nyheter och sedan radera en del av dessa förluster när investerare hunnit reflektera över nyheterna.

Fastly: aktiekursanalys

Fastly stock price
Fastly – prisgraf

Det dagliga diagrammet visar att Fastly-aktien bildade ett dubbelmönster mellan oktober och februari i år. Halskedjan för detta mönster låg vid 58 dollar, vilket priset föll under efter den svaga vinstrapporten. Aktierna föll också under 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA) och bildade det som ser ut som ett vändmönster. Därför, även om aktien kommer att studsa tillbaka på längre sikt, kommer den sannolikt att se en viss svaghet på kort sikt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust