Ska jag investera i PayPal efter bättre Q1-resultat än väntat?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 8, 2021
  • PayPal rapporterade bättre resultat för första kvartalet än väntat.
  • PayPal gjorde en stark entré på kryptovalutamarknaden.
  • Risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Aktierna i PayPal (NASDAQ: PYPL) fortsätter att handlas över stödnivån vid 250 dollar och företaget fortsätter att dra nytta av det ökade antagandet av digitala betalningar. Paypal rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet förra månaden, och företaget fortsätter att expandare sin verksamhet.

Grundläggande analys: PayPal avslutade första kvartalet med 392 miljoner aktiva konton

PayPal fortsätter att dra nytta av det ökade antagandet av digitala betalningar och företaget gjorde en stark entré på kryptovalutamarknaden med digitala transaktioner – som medför höga marginaler.. PayPals nya kryptotjänst låter användare köpa varor och tjänster med krypto, och företaget introducerade också en ny ”Cash a Check”-funktion i sin Venmo-app för utvalda kunder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PayPal rapporterade första kvartalets resultat i början av förra månaden. De totala intäkterna hade ökat med 30,5% på årsbasis till 6,03 miljarder dollar medan GAAP EPS för samma period låg på 0,92 dollar (0,28 dollar över prognoserna). Det är värt att nämna att den totala betalningsvolymen ökade med 50% till 285 miljarder dollar under första kvartalet, och företaget lade till 14,5 miljoner nya aktiva konton.

PayPal avslutade första kvartalet med 392 miljoner aktiva konton och höjde prognoserna för de kommande åren. Företagets ledning förväntar sig en sammanlagd årlig tillväxttakt på 22% för EPS under de närmaste fem åren, medan intäkterna bör stiga till 50 miljarder dollar fram till 2025.

PayPal höjde också sina prognoser för räkenskapsåret 2021 och tillkännagav att de förväntar sig en intäkt på 25,75 miljarder dollar och att den totala betalningsvolymen 2021 kommer att växa med 30% med nuvarande spotpriser.

”Våra starka resultat för första kvartalet visar vår verksamhet när världen övergår till den digitala ekonomin. Riktlinjestimuleringen och bättre resultat än väntat visar att företaget förväntar sig att den digitala betalningskraften fortsätter att växa efter pandemin,” sa president VD Dan Schulman.

Tekniskt sett skulle PayPals aktier kunna stiga över de nuvarande prisnivåerna, men risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare. PayPal handlas för mer än sextio gånger EBITDA 2020, och om vi jämför det totala kapitalet på 19,44 miljarder dollar och börsvärdet på 309 miljarder dollar så ser vi att denna aktie inte är undervärderad.

Teknisk analys: PayPals aktier fortsätter att handlas över stödnivån vid 250 dollar

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 250 och 230 dollar, samtidigt som 280 och 300 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 280 dollar-motståndet igen kan nästa mål vara runt 300 dollar. Å andra sidan, om priset sjunker under 250 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och det skulle öppna för ett fall ned till 230 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust