Arte slutför den dyraste kryptofastighetsaffären i USA

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 9, 2021
  • Utvecklarna sålde en takvåning för motsvarande 22,50 miljoner dollar i en okänd kryptovaluta.
  • På grund av ett sekretessavtal är köparen av fastigheten okänd.
  • Transaktionen ägde rum den 27 maj och tog bara tio dagar att genomföra.

Alex Sapir och Giovanni Fasciano, utvecklarna bakom Arte Surfside, ett andelslägenhetskomplex i Surfside District of Miami Beach, Florida, har nu rekordet för att ha slutfört den dyraste kryptofastighetsaffären i USA. Affären innebar försäljning av en takvåning till ett värde av 22,50 miljoner dollar. Enligt uppgift sålde utvecklarna bostaden till en anonym köpare den 27 maj.

Takvåningen består av fyra sovrum, fyra badrum, en stor terrass och havsutsikt. Den ligger våningen under Jared Kushners och hans fru Ivanka Trumps bostad och den mäter 5 067 kvadratmeter. Detta innebär att takvåningen inbringade hela 4 450,50 dollar per kvadratmeter och slog alla tidigare rekord i Miami Beach.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I rapporten betonades fördelarna med att använda blockchain för stora transaktioner och att affären bara tog tio dagar från start till slut. Precis som köparen är den specifika kryptovaluta som användes för transaktionen okänd på grund av ett sekretessavtal. Enligt rapporten skapar denna transaktion ett prejudikat för fastighetsbranschen och andra sektorer, samtidigt som den understryker att krypto är här för att stanna.

Ökande kryptoantagande inom fastighetssektorn

Den här nyheten kommer en månad efter att Sapir och Fasciano meddelade att det skulle bli Miamis första fastighetsbolag som accepterar krypto, som bl.a. Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH).

Sapir förklarade beslutet att acceptera krypto och sa att Arte positionerade sig för en framtid där hälften av världens miljardärer kommer att vara kryptomillardärer. Han tillade att detta kommer att hända så snart BTC når 200 000 dollar per mynt. Sapir fortsatte med att notera att även om krypto redan skapar stor rikedom världen över så kommer fastigheter att hjälpa till att upprätthålla den rikedomen samtidigt som de erbjuder köparna ett arv.

Även om Arte har satt rekord så är de utvecklarna inte de enda som doppat tårna i krypto. Till exempel meddelade Rick Caruso, en ledande fastighetsutvecklare baserad i Los Angeles, att hans mäklarfirma börjat låta hyresgästerna betala hyra i BTC. Företaget investerade också en del av företagets likvida medel i BTC. I och med det blev Caruso det största amerikanska fastighetsbolaget att anta krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust