Biogen skjuter upp efter godkänt Alzheimersläkemedel – dags att köpa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 9, 2021
  • Biogens aktier steg med 38,40% i måndags efter att FDA godkänt deras Alzheimersläkemedel, Aducanumab.
  • BIIB-aktien föll sedan med mer än 5% igår.
  • Vissa analytiker är fortfarande skeptiska till läkemedlets effektivitet. Så är det dags att köpa BIIB-aktier?

Aktierna i Biogen Inc. (NASDAQ: BIIB) föll igår och raderade en del av måndagens vinster. Bioteknikaktien sköt upp med mer än 38% efter att FDA godkänt deras Alzheimersläkemedel, Aducanumab. Det är det första Alzheimersläkemedlet som godkänts av Food and Drug Administration på nästan 20 år.

Vissa analytiker är skeptiska till Aducanumabs effektivitetsgrad för att sakta ner kognitiv försämring hos personer som lever med Alzheimers sjukdom.

Är Biogen-aktien övervärderad?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Biogens aktier har fallit med cirka 4% sedan måndagens topp. Men med det aktuella priset på cirka 376,00 dollar per aktie handlas aktien med ett P/E-förhållande på 19,97. Under normala omständigheter skulle detta vara övertygande för investerare. För några dagar sedan var investerare bara villiga att betala cirka 286,00 dollar per BIIB-aktie.

Investerare ansåg inte att Biogen-aktierna var värda en högre premie innan Aducanumab-godkännandet. Det nuvarande P/E-förhållandet tar med FDA:s godkännande av det nya läkemedlet i beräkningen. Men problemet är att inte alla är övertygade.

CFRA-forskningsanalytiker Kevin Huang sa på CNBC:s ”Squawk Box” att han fortfarande är skeptisk till läkemedlets effektivitetsgrad. Huang sa att han skulle behöva observera hur Aducanumab presterar de närmaste åren för att ändra uppfattning. Han har ett kursmål på 363,00 dollar för BIIB-aktien.

Källa TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett verkar BIIB-aktien ha dragit sig tillbaka betydligt efter måndagens topp. Tillbakadragandet skapar ytterligare en möjlighet till en uppstuds. Aktiekursen har dock stigit tidigare bara för att falla tillbaka till tidigare låga nivåer. Samma sak kan hända igen.

Investerare kommer att sikta mot kortsiktiga vinster vid cirka 420,06 eller högre vid 468,36 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 322,13 och 267,46 dollar.

Slutsats: Det kan vara värt att vänta på att BIIB-aktien ska sjunka innan du köper

Biogen-aktien har nått nya rekordnivåer efter måndagens godkännande av Aducanumab. Rallyt kan locka fler investerare att köpa aktien.

Som vi sett under de senaste 18 månaderna är dessa toppar däremot inte något nytt för BIIB-aktien – och de slutade alltid med en massiv tillbakadragning. Detsamma kan inträffa igen, vilket skulle ge en bättre möjlighet att köpa aktien.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust