Är det läge att köpa THETA i juni?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 10, 2021
  • Risken för ytterligare prisfall är förmodligen inte över.
  • Om priset faller under stödet vid 8 dollar kan nästa prismål ligga runt 6 eller till och med 5 dollar.
  • Theta kommer att höja transaktionsavgifterna.

Kryptovalutamarknaden steg över lag igår, Bitcoin har klättrat över motståndet vid 36 000 dollar, men handlare bör vara medvetna om att risken för ytterligare ett prisfall fortfarande inte är över. THETA/USD har fallit från rekordhöjderna över 15 dollar den 16 april till under 4 dollar som lägst och det aktuella priset ligger runt 9 dollar.

Grundläggande analys: Theta kommer att höja transaktionsavgifterna

Theta är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk som lanserades 2019, och enligt Steve Chen, grundare av YouTube, har nätverket potential att förbättra videostreamingindustrin. Theta erbjuder bättre videoleverans av e-sport, musik, film och distansundervisning till lägre kostnader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Theta erbjuder högre kvalitet och smidigare videostreaming samtidigt som de uppmanar alla intressenter att delta i videoleverans, helt decentraliserat. Theta har sett en enorm tillväxt för sin användaraktivitet i år. För att bättre kunna anpassa värdet till transaktionsvolymen på sin blockchain så är en måttlig ökning av avgifterna på detta protokoll därför nödvändig.

”För närvarande är avgifterna på Theta-nätverket nära noll och efter den föreslagna höjningen skulle de fortfarande vara tillräckligt låga och kostnadseffektiva för smarta kontrakt och dApps med transaktionsavgifter på 0,3 TFUEL för sändningstransaktioner, 20 TFUEL för att distribuera ett smart kontrakt, och 1 TFUEL för att interagera med ett smart kontrakt,” rapporterade Theta-teamet förra veckan.

Theta-transaktionsavgiftshöjningen kommer att inkluderas i nästa protokolluppdatering, men även med denna ökning är avgifterna fortfarande 90% lägre än de nuvarande avgifterna på Ethereum. Priset på Theta (THETA) har skjutit i höjden sedan i mars och nådde en ny rekordnivå över 15 dollar den 16 april. Sedan dess har priset kollapsat, den dagliga handelsvolymen har minskat och risken för ytterligare prisfall är förmodligen inte över.

Mest troligt är det inte rätt tid att investera i THETA just nu. Kryptovalutamarknaden har omgetts av en rad negativa nyheter den senaste tiden och det finns en oro bland handlare att det kan ta lång tid för priserna att se någon större återhämtning.

Teknisk analys: Risken för ytterligare prisfall är förmodligen inte över

Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press, priset på THETA kan absolut fall tillbaka under stödet vid 6 dollar och förmodligen är det inte rätt tid att investera i denna kryptovaluta.

Datakälla: tradingview.com

THETA handlas för närvarande runt 9 dollar-nivån, men det skulle vara en stark säljsignal om priset faller under stödet vid 8 dollar. Nästa prismål skulle då kunna ligga runt 6 eller till och med 5 dollar. Om priset däremot stiger över 10 dollar så ligger vägen fri upp till 12 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust