Expert: Facebooks aktie handlas fortfarande till ett ”rimligt pris”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 10, 2021
  • Facebook nådde en ny rekordnivå för andra dagen i rad i tisdags.
  • Den sociala mediejätten är den näst bäst presterande FAANG-aktien i år.
  • VD Gina Sanchez från Chantico Global väljer Amazon som den bästa FAANG-aktien.

Facebook Inc (NASDAQ: FB) har fortsatt gå starkt på aktiemarknaden de senaste dagarna och har nådde en ny rekordnivå för andra dagen i rad i tisdags. Resten av FAANG-aktierna (Apple, Amazon, Netflix och Alphabet) har inte lyckats nå rekordhöjder sedan i april.

Michael Bingers kommentarer på CNBC:s ”Trading Nation”

Enligt presidenten för Gradient Investments, Michael Binger, är Facebook fortfarande inte färdig med sin tjurrusning på aktiemarknaden. På CNBC:s ”Trading Nation” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Facebook fortsätter att vara ett köp för oss. Vi äger den (aktien). Jag skulle köpa mer om du inte äger tillräckligt redan. Enligt min mening är det den bästa konsumentdrivna internet-satsningen som finns. De har en fantastisk reklamplattform, 18% till 20% tillväxt de närmaste åren. Du får den (aktien) till ett rimligt pris.”

Sedan årsskiftet har Facebook just nu stigit med cirka 24% på aktiemarknaden och ligger endast bakom Alphabet Inc bland FAANG-aktierna sett till årets resultat. Den sociala mediajätten såg en massiv 94-procentig årlig tillväxt för sitt nettoresultat under första kvartalet.

Binger lovordade också Alphabets prestationer i år under samma intervju med CNBC och kallade Googles moderbolag för ”gruppens ledare”. Apple Inc. har sett en nedgång på 13% jämfört med sin topp i januari. Den senaste tillbakagången utgör en bra köpmöjlighet, enligt experten.

”Jag ser Apple som ett kärninnehav, vi äger det, vi älskar det, och jag tror att du kan köpa på denna tillbakadragning. PE-multipeln har faktiskt sjunkit ned till 20-talet just nu. Så jag gillar Apple här,” kommenterade han.

Gina Sanchez väljer Amazon som den bästa FAANG-aktien

Enligt VD Gina Sanchez från Chantico Global är Amazon just nu den bästa FAANG-aktien att investera i, trots att den har det högsta priset per aktie. Amazon handlas för närvarande med en multipel på 51,5 gånger framåtintäkter jämfört med Facebook (billigaste bland FAANG per aktie) på mindre än 24 gånger.

På ”Trading Nation” sa hon:

”Det är här den fina nyansen mellan tillväxt och pris ger dig tillväxt till ett rimligt pris. Amazon har en mer intressant väg framåt eftersom de såg en stark tillväxt under pandemin. De kommer förmodligen att kunna behålla dessa konsumenter, deras molnverksamhet växer fortfarande dramatiskt och så är färdplanen för dem mycket bra. När man tittar på dessa intressanta aktier verkar Amazon ha ett ganska rimligt pris med tanke på att de fortfarande har en betydande tillväxt framöver,” tillade Sanchez.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust