GameStop rapporterar Q1-resultat – anställer tidigare Amazon-chef som VD

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 10, 2021
  • GameStops intäkter överträffade Wall Streets förväntningar under första kvartalet.
  • TV-spelhandlaren utser en tidigare Amazon-chef till sin nya VD.
  • GameStop Corp har meddelat SEC att de planerar sälja upp till 5 miljoner aktier.

GameStop Corp (NYSE: GME) kraschade med mer än 10% under gårdagens efterhandel, trots att de rapporterade ett bättre kvartalsresultat än väntat. TV-spelhandlaren planerar att sälja nära 5 miljoner aktier och avstod från att ge en prognos för helåret.

GameStops resultat för första kvartalet

Enligt Refinitiv hade experter förväntat sig att företaget skulle bokföra 1,16 miljarder dollar i omsättningen under kvartalet som avslutades den 1 maj. Deras uppskattning för justerad förlust per aktie uppgick till 84 cent. I sin rapport på onsdagen överträffade företaget båda prognoserna med en högre intäkt på 1,28 miljarder dollar och 45 cent i justerad förlust per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

GameStops nettoförlust minskade under det första kvartalet till 66,8 miljoner dollar eller 1,01 dollar per aktie, jämfört med fjolårets Q1 på 165,7 miljoner dollar i nettoförlust eller 2,57 dollar per aktie. Det amerikanska företagets intäkter begränsades till 1,02 miljarder dollar under motsvarande kvartal föregående år.

GameStop utnämner tidigare Amazon-chef till sin nya VD

Privatinvesterarnas favoritföretag noterade en försäljningsökning med 27% på årsbasis i maj. I slutet av första kvartalet meddelade GameStop att de inte längre har någon långfristig skuld. I relaterade nyheter utsåg det NYSE-noterade företaget Matt Furlong (tidigare Amazon-chef) till sin nya verkställande direktör igår.

I en kommentar till utnämningen av den nya koncernchefen sa analytikern Anthony Chukumba från Loop Capital på CNBC:s ”Closing Bell”:

”GameStops problem har väldigt lite, om något, att göra med e-handel. Deras problem är inte att de inte är en bra omnichannel-återförsäljare. Problemet är att spelare i allt högre grad laddar ner videospel. De kan anställa Jeff Bezos när han kommer tillbaka från rymden. Det kommer inte att göra någon skillnad. Symtomen stämmer inte överens med det läkemedel som läkaren ger dem. Du kan anställa vem du vill från Amazon – det kommer inte att göra någon skillnad.”

Amazons Mike Recupero blir GameStops nya CFO

GameStop anställde också Mike Recupero som nästa finanschef igår. Recupero tjänstgjorde tidigare på Amazon som CFO för den nordamerikanska konsumentverksamheten.

GameStop handlas nu för cirka 302 dollar per aktie. Aktien har stigit med över 1 600% sedan årsskiftet tack vare Reddit-investerarna. I skrivande stund har det Texas-baserade företaget ett marknadsvärde på 21,41 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust