Ad

Har Bitcoin (BTC) blivit officiell valuta i El Salvador? Wikipedia anser det

Av:
Jun 10, 2021
Listen
  • Wikipedia har erkänt Bitcoin som officiell valuta i El Salvador, tillsammans med den amerikanska dollarn.
  • El Salvador uppger att alla som investerar i landets ekonomi med BTC kommer att beviljas medborgarskap.
  • Det betyder att handlare och allmänheten kan handla, överföra och använda Bitcoin som amerikanska dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Tidigare denna vecka tillkännagav El Salvador sina planer på att göra Bitcoin (BTC/USD) till ett lagligt betalningsmedel i landet. Nu verkar det som om El Salvadors kongress har förverkligat denna plan, eftersom Wikipedia listade kryptovalutan som en av landets officiella valutor.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

El Salvador blev det första landet som accepterat Bitcoin som lagligt betalningsmedel. Lagen träder dock inte i kraft förrän om 90 dagar. Ändå har det inte hindrat El Salvadors regering att göra förberedelser för att se till att kryptovalutan erkänns globalt som en av dess officiella valutor.

När lagen antas kommer det att göra det möjligt för handlare och allmänheten att handla, överföra och använda Bitcoin precis som de använder amerikanska dollar, landets andra officiella valuta.

Nu kommer både dollar och Bitcoin att behandlas på samma sätt juridiskt sett, enligt landets regering.

Bitcoin går fortfarande starkt trots utmaningar

Copy link to section

Bitcoin har fått utstå omfattande kritik de senaste veckorna. Den mest värdefulla kryptovalutan i världen har bl.a. fått stå till svars för sin extrema användning av fossila bränslen vid mining. Därtill drabbades myntet av ett förbud från den kinesiska regeringen förra veckan. En kombination av dessa faktorer och andra har bidragit till kryptotillgångens sjunkande pris.

Men dessa frågetecken har inte avskräckt från att erkänna och anta kryptovalutan på flera håll. El Salvadors regerings senaste drag kommer att öka efterfrågan på Bitcoin och göra det möjligt för kryptonybörjare att investera i kryptotillgången.

Dessutom har landet sagt att det kommer att bevilja medborgarskap till alla som investerar i landets ekonomi med hjälp av Bitcoin.

Lag som ska antas inom 90 dagar

Copy link to section

El Salvador blev det första landet som accepterade Bitcoin som ett lagligt betalningsmedel. Det kommer att ta 90 dagar innan lagen träder i kraft, vilket gör det möjligt för handlare och befolkningen att förbereda sig.

Paraguay och Panama arbetar också med projekt för att öka antagandet av Bitcoin liksom andra kryptovalutor.

Bitcoin Kryptovaluta