Vad är Trxade Health och varför har MEDS-aktierna stigit 100%?

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång strävan efter… read more.
on jun 11, 2021
  • Trxade Healths aktier steg med mer än 100% igår.
  • Trxade lanserade en ny app som kan fungera som ett vaccinpass i USA.
  • Företaget sa att det arbetar med ett partnernätverk med olika länder och företag.

Trxade Health (NASDAQ: MEDS) är ett IT-företag inom hälso- och sjukvård som fokuserar på digitalisering av detaljhandelns apoteksupplevelse. Även om företagets expertis främst ligger inom optimering av läkemedelsupphandlingar och patientengagemang, så steg ökade MEDS-aktierna igår tack vare företagets initiativ kring covid-19-.

Trxade lanserar hälsopass

Trxade-aktien steg med mer än 100% igår efter att företaget meddelade att deras dotterbolag MedChecks lanserade något som de kallar för en Health Passport-app. Appen fungerar som ett ”vaccinpass” som kan användas av individer för att bevisa att de är fullt vaccinerade mot covid-19-viruset.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Trxade sa att appen tillhandahåller en QR-kod som kan fungera som bevis för vaccination eller testresultat, och som kan användas för att beviljas inresa i ett land, tillträde till evenemang eller transporter.

Aktien stängde på 4,08 dollar i onsdags och handlades i intervallet 5,86 till 10,82 dollar igår.

Aktierna i MEDS har stigit med cirka 50% sedan början av 2021.

Ett hälsopass kan hjälpa till med återöppningen

Ett av de största bekymmerna bland hälso- och finansexperter är att en ekonomisk comback i sig inte ger befolkningen tillräckligt förtroende för att återgå till sina normala liv. Många tror att den enda vägen mot en säker återöppning är genom någon form av vaccinpass.

Biden-administrationen har offentligt bekräftat att de inte kommer att implementera en nationell databas eller ett register för vaccinpass. Vissa stater har helt förbjudit användningen av vaccinpass, men de verkar vara i minoritet.

T.ex. företagskontor, äldreomsorgsanläggningar, idrottsarenor och transportföretag kommer sannolikt att använda någon form av digital bekräftelse av vaccinationsstatus. Det är här ett företag som Trxade kommer in.

I en kommentar till appens lansering sa MedChecks president James Ram följande i pressmeddelandet:

”Medcheks-appen upprätthåller ett säkert och tryggt digitalt hälsoregister som kan användas i realtid för inträde till valfri plats så länge som slutanvändaren är en partner i vårt nätverk eller letar efter bevis på hälsostatusen, dvs. vaccination eller ett negativt covid-test. Vi arbetar för att snabbt bygga vårt framtida partnernätverk av länder och företag inom alla vertikaler, som värdesätter säkra, enkla och kostnadseffektiva åtgärder som erbjuds av en pålitlig app som är utformad för att på ett säkert sätt återställa den dagliga verksamheten. Vi ser fram emot att driva en framgångsrik lansering med våra första partners under de kommande månaderna.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust