Är Peercoin (PPC) ett köp eller sälj i juni?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 13, 2021
  • Peercoin har kollapsat från sina senaste pristoppar.
  • Om priset faller under 1 dollar så ligger vägen fri ned till 0,8 eller till och med stödet vid 0,5 dollar.
  • Myndigheterna i Kinas Qinghai-provins har instruerat kryptovalutaprojekt att stänga ned.

Peercoin PPC/USD är fortfarande under press. På bara några veckor föll priset på kryptovalutan från 5,66 dollar till 1,04 dollar som lägst, och det aktuella priset ligger runt 1,16 dollar.

Grundläggande analys: Peercoin är ett unikt projekt med stor potential

Peercoin är en av de tidigaste banbrytande blockkedjorna och den första blockkedjan som lät sina protokollregler styras direkt av användarna. De som äger Peercoin-mynt har inflytande över nätverket, producerar nya block och säkrar kedjan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Peercoin använder Proof-of-Stake för nätverkssäkerhet och Proof-of-Work för distribution för att se till att det totala myntutbudet inte koncentreras i händerna på ett litet antal människor.

Nya mynt genereras baserat på enskilda innehav, så om du till exempel innehar 2% av valutan kommer du att kunna generera 2% av alla Proof-of-Stake-myntblock. På detta sätt är Peercoin-nätverket mer decentraliserat och demokratiskt, medan effektiviteten ökar tack vare det ökade antalet individer.

Peercoin är ett alternativt konsensusprotokoll till Bitcoins Proof-of-Work, som kräver mindre energi för att stödja nätverket. Istället för att använda en mining-process väljer Peercoin noder baserat på hur många mynt som finns i en individs virtuella plånbok.

Peercoin är ett unikt projekt med stor potential. Projektets popularitet ökar över hela världen och fler och fler börser erbjuder denna kryptovaluta. Trots det har Peercoin kollapsat från de senaste höjderna som registrerades den tredje veckan i maj, och förmodligen är det inte rätt tid att investera i denna kryptovaluta just nu.

Hela kryptovalutamarknaden är under press till följd av Bitcoins fall. BTC sjönk återigen under stödet vid 35 000 dollar idag.

”Myndigheter i kinesiska Qinghai-provinsen i nordvästra Kina, samt ett distrikt i angränsande Xinjiang, har intstruerat kryptovalutaprojekt att avbryta sin verksamhet den här veckan. Xinjiang är Kinas största mining-centrum för Bitcoin, där cirka en tredjedel av den totala datorkraften är belägen, och Qinghai är det nionde största,” rapporterade Reuters.

Teknisk analys: 1 dollar representerar en stark stödnivå

Kryptovalutamarknaden tappade i värde den här handelsveckan och priset på Peercoin kan absolut falla under stödet vid 1 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 1 och 0,5 dollar, samtidigt som 2, 2,5 och 3 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset sjunker under 1 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till 0,80 eller till och med stödet vid 0,50 dollar.

Om priset däremot stiger över 2 dollar så kan nästa prismål ligga runt 2,5 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust