Tesla kan börja acceptera Bitcoin igen, säger Elon Musk

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 14, 2021
  • Bitcoin har stigit efter att Elon Musk antydde att Tesla kan börja acceptera kryptotillgången igen.
  • Tesla-chefen säger dock att det bara kommer att hända när 50% av Bitcoin-miningen sker med förnybar energi.
  • Bitcoin har utsatts för kritik på grund av den extrema användningen av ”dålig energi” för mining.

Teslas verkställande direktör Elon Musk har antytt att elbilstillverkaren kan börja acceptera Bitcoin (BTC/USD) igen som betalning för sina produkter. Bitcoin reagerade med ett lyft på 13% inom 24 timmar efter hans tillkännagivande.

Samtidigt sa verkställande direktören att det inte kommer att ske innan miners använder cirka 50% ren energi. Cambridge Centre for Alternative Finance avslöjade nyligen att cirka 39% av mining-aktiviteterna för kryptovalutor använder förnybara energikällor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt denna uppskattning betyder det att miners måste utöka användningen av förnybar energi med cirka 11% innan Tesla överväger Bitcoin-acceptans.

Efter hoppet handlas nu kryptotillgången för 39 533 dollar, baserat på data från Coindesk Även om detta fortfarande är långt ifrån rekordnivån som nåddes för två månader sedan så är det en imponerande uppgång med vetskap om att priset låg på cirka 30 000 dollar för två veckor sedan.

Ett massivt inflytande på Bitcoins pris

Det råder ingen tvekan om att Elon Musk har haft stort inflytande på Bitcoins pris de senaste månaderna. Hans tidigare tweets om kryptovalutan sammanföll med att myntet sköt upp till en ny rekordnivå på 64 800 dollar i april.

Å andra sidan, när han tweetade att Tesla har slutat acceptera Bitcoin på grund av kryptovalutans miljöpåverkan så föll priset fritt. Kinas beslut att förbjuda Bitcoin-mining var ytterligare en orsak till prisfallet.

Elon Musk har alltid varit en kryptoentusiast och det är bara en tidsfråga innan Tesla börjar acceptera Bitcoin igen efter denna paus.

Även om Bitcoin började studsa tillbaka för ungefär två veckor sedan så är prisökningen med 13% på 24 timmar sannolikt relaterad till Elon Musks senaste tweet.

Mina Bitcoin med ren energi

Krypto-mining kräver enorma mängder energi som driver datorer för att lösa komplexa matematiska problem. Det har beräknats att Bitcoin-miningens energiförbrukning per år överstiger vissa länders totala förbrukning.

Användningen av förnybar energi för att mina Bitcoin är ett hetare diskussionsämne än någonsin tidigare, och intressenter i branschen har redan inrättat ett råd som behandlar frågan. VD för Microstrategy, Michael Saylor, som är en trogen Bitcoin-förespråkare, leder rådet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust