Detta är varför Lordstown Motors lager föll 20% på måndag morgon

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 15, 2021
  • Lordstown Motors VD och CFO meddelar avgång och träder i kraft omedelbart.
  • Angela Strand blir den amerikanska eltillverkarens verkställande ordförande.
  • Lordstown Motors tankade cirka 20% på aktiemarknaden på måndag morgon.

Lordstown Motors Corp ( NASDAQ: RIDE ) föll cirka 20% på aktiemarknaden på måndag morgon då både dess VD och CFO meddelade avgångar och att detta träder i kraft omedelbart. Verkställande direktören Steve Burn avgick också från bolagets styrelse.

Enligt CNBC: s Phil LeBeau är dock detta inte någon enorm överraskning. På ”Squawk on the Street” sa Phil på måndagen:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Lordstown Motors publicerade i morgon resultat av en oberoende utredning som undersökte anklagelserna från Hindenburg Research, som i huvudsak sa, utseende, uthållighet och påståenden om order är en massa struntprat. De säger att de flesta påståenden från Hindenburg var falska och vilseledande. Lordstowns undersökning visade dock att det fanns problem kring några av uttalandena om förbeställningar för uthålligheten. ”

Angela Strand blir Lordstowns verkställande ordförande

Den amerikanska biltillverkaren för elbilar söker nu efter en ny VD. Under tiden tar Angela Strand rollen som bolagets verkställande ordförande.

Lordstown Motors har redan uttryckt planer för att uthålligheten ska gå i produktion i slutet av september. Företaget har emellertid lite kontanter, och nu när det också går under en stor förvaltningsförändring ifrågasätter investerare om det kommer att kunna uppfylla sitt löfte. Nyheten kommer veckor efter att företagets ledning sa att de måste samla in nya pengar.

I en kommentar om Lordstown Motors framtid sa Phil LeBeau:

”Att de var först ut var egentligen den enda fördelen de hade. De kan säga att vi ska rulla ut en elektrisk pick-up innan någon annan. Om de inte startar produktionen i slutet av september, vilken fördel har de? Vagnparkoperatörer kommer inte att gå med ett otestat fordon från ett företag som inte har byggt ett enda fordon i motsats till nya F-150 Lightning. ”

Lordstown behöver en VD som kan göra drag omedelbart

CNBC-experten fixerade behovet av att det amerikanska företaget skulle få någon ombord som verkställande direktör som har operativ expertis och bakgrund inom bilindustrin.

”Någon måste komma in och det måste göras omedelbart. Oavsett om det är att samla in pengar, eller att nå ett avtal eller något annat. De måste röra sig snabbt, tillade han.

Lordstown-aktierna byter nu händer till $ 9,43 (£ 6,68) jämfört med en hittills högsta $ 30,75 i början av februari. I skrivande stund har det Ohio-baserade företaget ett marknadsvärde på 1,68 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust