General Motors CEO säger att kundernas efterfrågan kan få dem att acceptera BTC-betalningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 18, 2021
  • General Motors är villiga att anta BTC-betalningar om det förenklar köpupplevelsen.
  • GM accepterar kanske bara BTC som betalning, utan att själva investera i myntet.
  • Trots dessa positiva nyheter har BTC ändå fallit med 3,05% i värde det senaste dygnet.

Mary Barra, VD för den amerikanska biltillverkaren General Motors, har avslöjat att inget hindrar företaget från att acceptera Bitcoin (BTC/USD). Under en intervju den 16 juni konstaterade han att företaget är redo att acceptera betalningar i den ledande kryptovalutan förutsatt att det finns konsumentefterfrågan. Barra slog fast att företagets mål är att göra köpupplevelsen så enkel som möjligt.

Barra avslöjade detta på tal om Teslas VD, Elon Musk, som nyligen avslöjade att elfordonstillverkaren kommer att börja acceptera BTC som betalning igen när de bekräftat att en rimlig nivå av ren energi används för BTC-mining.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Barra är anledningen till att General Motors ännu inte integrerat BTC som betalningsmedel att företaget väntar på att deras kunder ska ta första steget. Ifall de gör de så kan företaget följa i Teslas fotspår, som började acceptera BTC-betalningar tidigare i år och även la till kryptovaluta i sin balansräkning.

Ändrad åsikt

Även om General Motors nu säger sig vara villiga att acceptera BTC-betalningar, så var det inte alltid fallet. I februari kommenterade Barra att företaget inte hade för avsikt att hantera BTC. Men hon ändrade sig i mars under företagets Q4-inkomstsamtal och intog en mer välkomnande hållning till kryptovalutan. Men till skillnad från Tesla vill General Motors inte investera i BTC utan frågan gäller främst om de ska acceptera myntet som en betalningsmetod.

Vid den tidpunkten sa Barra att BTC som betalningsmedel är något som företaget skulle övervaka och bedöma för att säkerställa att konsumenternas efterfrågan är stark innan betalningsmetoden implementeras. I den nya intervjun hävdade hon att företagets inställning till BTC inte förändrats sedan hennes tidigare uttalanden. General Motors beslut att införa BTC-betalningar kommer dock att ta längre tid eftersom företagets kundbas består av bilhandlare, inte enskilda köpare.

Trots dessa positiva nyheter har kryptovalutans pris inte stigit. I skrivande stund handlas BTC till 37 951.18 dollar efter att ha störtat 3,05% det senaste dygnet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust