Grayscale vill lägga till fler mynt – 13 nya kryptor övervägs

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 18, 2021
  • Grayscale beslutade att lägga till 13 nya kryptovalutor på listan över mynt som ska övervägas.
  • Med detta tillägg är listan 31 mynt lång, även om Grayscale just nu erbjuder produkter för 13 tillgångar.
  • De flesta av deras kunder är främst intresserade av Bitcoin, men vissa börjar utforska alternativ.

Grayscale är en välkänd institutionell kapitalförvaltare och en av de ledande förvaltarna för institutionella investerare som är intresserade av kryptovalutor. Företaget har figurerat i rubrikerna i två år nu på grund av mängden kryptotillgångar som det har samlat på sig och förvaltar för sina kunders räkning.

Efterfrågan verkar fortsätta växa, med tanke på att företaget nyligen meddelade att ytterligare 13 kryptotillgångar nu övervägs för deras kryptoinvesteringsprodukter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget avslöjade vilka tillgångar som granskas tidigare i dag, nämligen Bancor, 0x, 1inch, Kyber Network, Universal Market Access, Kava, Loopring, Ren och Polygon (tidigare Matic). Utöver dessa har företaget lagt till tre tokens som är inbyggda i mycket skalbara höghastighetsnätverk – Solana, Dfinity och Near.

Institutionella investerare vill fortfarande främst ha Bitcoin

Med de 13 nya tilläggen på listan så granskar Grayscale nu officiellt 31 olika tillgångar. Vad gäller antalet tillgångar som de redan erbjuder så är de bara 13 i skrivande stund.

Företaget betonade att inte alla tillgångar som övervägs kommer att ingå bland deras investeringsprodukter. Det kan också hända att ingen av dem kommer med om företaget hittar skäl att inte notera dem. Men med 31 tillgångar att välja mellan är det troligt att vissa kommer att ingå i utbudet.

I mars introducerade företaget fem nya truster. Då lade de till produkter för Basic Attention Token, Decentraland, Livepeer, Chainlink och Filecoin. Vid denna tidpunkt representerar dessa fem truster endast 0,1% av Grayscales förvaltade tillgångar. Totalt förvaltar företaget just nu 34,4 miljarder dollar på uppdrag av sina kunder.

Deras Bitcoin Trust representerar samtidigt 73% av den totala summan, så Bitcoin är fortfarande den primära krypto som institutionerna är intresserade av, även om vissa långsamt blir allt mer öppna för att testa alternativa mynt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust