Chiliz är fortfarande under tryck. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 19, 2021
  • Hela kryptovalutamarknaden är under press efter Bitcoins fall
  • Om priset faller under stödet vid 0,20 dollar ligger vägen fri ned till 0,15 dollar eller till och med under.
  • Chiliz fortsätter med sin globala expansion.

Chiliz CHZ/USD är fortfarande under press. Priset på denna kryptovaluta har sjunkit från 0,98 till 0,16 dollar som lägst sedan den 12 mars och det aktuella priset ligger runt 0,29 dollar.

Grundläggande analys: Projektet blir allt populärare världen över

Chiliz är en exklusiv kryptovaluta för Socios.com – en engagemangsplattform för sprotfans som bygger på Chiliz blockchain-infrastruktur. Chiliz förser sport- och underhållningsverksamheter med blockchain-baserade verktyg som hjälper dem att engagera och tjäna pengar på sin publik.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Chiliz är ett projekt med stor potential. Projektet blir allt populärare världen över, inte minst för att Fan Tokens som köpts på Socios.com låter användare att interagera med och påverka sina lag.

De mest kända idrottslagen i världen, inklusive FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Atlético de Madrid, Paris Saint-Germain, Roma, OG, CAI & UFC, har egna Fan Tokens som kan köpas via Socios.com.

Chiliz har nyligen öppnat ett kontor i New York, vilket kommer att vara avgörande för Chiliz globala expansion, enligt VD Alexandre Dreyfus. New York är ”huvudkontoret för sportindustrin i USA” och UFC har blivit den senaste sporten som engagerar sig i kryptovalutans värld via Chiliz blockchain.

”Socios.com och Fan Tokens kommer att ge UFC möjlighet att ansluta till sina globala följare som aldrig förr. Genom att ge fans över hela världen möjligheten att påverka sina favoritlag och sporter förändrar vi vad det innebär att vara ett fan,” sa Chiliz och Socios.coms VD Alexandre Dreyfus i ett uttalande.

Fundamentalt sett finns det fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt och dess framgång beror främst på flexibiliteten i dess strategi som svar på konkurrenternas initiativ. Tekniskt sett har Chilliz utökat sin korrigering från rekordhöjderna över 0,90 dollar, som registrerad den 12 mars, och priset på denna kryptovaluta kan försvagas ytterligare under de kommande dagarna.

Hela kryptovalutamarknaden är under press efter Bitcoins prisfall. Om du bestämmer dig för att handla den här kryptovalutan i veckan bör du använda en ”stop-loss”-order eftersom risken förblir hög.

Teknisk analys: 0,20 dollar representerar en stark stödnivå

Kryptovalutamarknaden har tappat i värde de senaste dagarna och priset på Chiliz kan absolut bryta under stödet under 0,20 dollar inom kort.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 0,25 och 0,20 dollar, samtidigt som 0,40 och 0,50 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset sjunker under 0,20 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till 0,15 dollar eller till och med under.

Om priset däremot stiger över 0,40 dollar så kan nästa prismål ligga runt 0,50 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust