Ethereums hårda gaffel ”London” kommer till tre testnät nästa vecka

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 19, 2021
  • Ethereum skyndar för att lansera Ethereum 2.0, men innan dess väntar en rad mindre uppgraderingar.
  • Projektet förbereder sig för att lansera en hård gaffel på tre olika testnät, vilket medför fem förbättringar.
  • Den största av de fem är en avgiftsrevision som avsevärt minskar transaktionskostnaderna.

Sedan DeFi-sektorn uppstod och lockade oräkneliga nya investerare till Ethereum (ETH/USD) har nätverket haft det ännu kämpigare än tidigare och det blev absolut nödvändigt för projektet att utvecklas till Ethereum 2.0. Men att göra det är en lång och komplicerad process som måste göras rätt.

Ändå har Ethereum gjort goda framsteg hittills och de gör sig nu redo för att ta nästa steg. Enligt de senaste rapporterna är de nu nästan redo att låta sin hårda gaffel ”London” gå live på testnät. Tre testnät kommer att implementera gaffeln i veckan, varav det första är Ropsten som skrider till verket nästa vecka, den 24 juni, när blockhöjden når 10 499 401. Därefter väntar Goerli den 30 juni och slutligen Rinkeby den 7 juli.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hittills har dock inget avslöjats om uppgraderingsschemat för projektets mainnet.

Vilka förändringar medför den hårda gaffeln?

Enligt Tim Beiko, Ethereums kärnutvecklare som stod för meddelandet, har endast Londons entré på testnäten schemalagts så långt. Efter att uppgraderingen har aktiverats framgångsrikt kommer utvecklarna att bedöma vid vilket mainnet-block som den hårda gaffeln ska integreras. Så snart utvecklarna vet mer kommer de att meddela communityn via sin blogg och via andra kanaler, lovade han.

Själva hårdgaffeln innehåller så många som fem EIP-uppgraderingar (Ethereum Improvement Proposal), varav den viktigaste är EIP-1559, vilket är en översyn av projektets avgiftsstruktur. Den här förändringen har fått störst uppmärksamhet eftersom Ethereum-gasavgifterna har skjutit i höjden efter DeFi-explosionen och att minska dem har hög prioritet just nu.

Det är möjligt att denna uppgradering kommer att sänka mining-intäkterna med upp till 50%, vilket tidigare varit en orsak till ett försök till ett ”miner-uppror”, som det nu kallas. Situationen verkar dock ha lugnat sig sedan den första reaktionen. Men uppgraderingen i sig har väntats länge och många är tvärt om mycket glada över den. Så mycket att det anses vara en av de största kommande positiva katalysatorerna för Ethereum.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust