Ska jag köpa First Solar-aktier när Biden förbjuder import av polysilikon från Kina?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 22, 2021
  • President Biden överväger att förbjuda kinesisk import av polysilikon.
  • Världens största leverantör av material för solkraft sägs använda tvångsarbete i Xinjiang.
  • First Solar investerade 680 miljoner dollar i en ny panelbyggnad. Dags att köpa?

First Solar Inc. (NASDAQ: FSLR) skulle kunna gynna avsevärt om president Joe Biden förbjuder import av polysilikon från Kina. Det Arizona-baserade företaget förband sig nyligen att investera 680 miljoner dollar i en panelbyggnad i Ohio efter att ha avslöjat planer på att vända hem till USA med sin tillverkningsverksamhet.

First Solars aktierna steg med mer än 115% mellan den 22 juni ifjol och 21 januari i år. Aktien har sedan dragit sig tillbaka med mer än 27% på grund av växande spänningar relaterade till arbetsmetoderna i Xinjiang.

Hur påverkar sanktioner mot kinesisk polysilikonimport First Solar?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nyheter om att Biden kan förbjuda kinesisk polysilikonimport till USA är goda nyheter för FSLR. Det finns en oro för att Kinas största stad för polysilikonframställning, Xinjiang, använder tvångsarbete från uiguriska muslimer. Nike Inc. (NYSE: NKE) och brittiska Burberry Group Plc (LON: BRBY) möttes av bojkotter i Kina i mars efter att ha uttalat sig mot arbetsmetoderna i Xinjiang.

Därför kommer Xinjiang att antingen behöva revidera sina arbetslagar, vilket skulle leda till högre arbetskraftskostnader, eller hålla sig till nuvarande praxis och riskera att förlora marknader i andra länder som USA.

Utländska företag som har outsourcat sin tillverkningsverksamhet till Kina på grund av billig arbetskraft kan också behöva återvända hem. First Solar ser ut att kuna dra nytta av reshoring-migrationen efter att ha gjort en betydande investering. Dessutom har Biden talat varmt om sin dröm om att eliminera koldioxidutsläppen i USA. Därför kommer FSLR att ha en färdig marknad när de har återställt sin verksamhet.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett verkar FSLR-aktiekursen befinna sig i en fallande trend efter att ha nått nya toppar i januari. Aktiekursen sjönk efter deras resultatrapport i slutet av april. Sedan dess har den återhämtat en del av förlusterna. Deras uppstuds skulle kunna gynnas ytterligare av deras planer på att återigen placera tillverkningen i USA i kombination med Bidens planerade förbud mot kinesisk polysilikonimport.

Investerare som vill dra nytta av den aktuella utvecklingen för aktiekursen kan sikta på vinster vid cirka 88,85 och 98,15 dollar. De viktigaste stödnivåerna är 68,54 och 59,80 dollar.

Slutsats: First Solar är perfekt för ett långsiktigt köp

FSLR-returen ser spännande ut, men ännu mer övertygande är dess långsiktiga utsikter. Företagets planer på att åter förlägga tillverkningen i USA kan visa sig vara perfekta om president Biden går vidare med förbudet av kinesisk polysilikonimport.

Därför utgör aktien både ett perfekt uppstudsköp och en långsiktig investering. Nu kan det vara dags att köpa FSLR-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust