DoorDashs VD om att leverera livsmedel: ”Livsmedelsleveranserna är i sin linda”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 22, 2021
  • DoorDash samarbetar med Albertsons om leverans av livsmedel samma dag.
  • VD Tony Xu säger att livsmedelsleveranserna bara är i sin linda.
  • DoorDash aktier steg med cirka 3,5% igår.

Amerikanska kunder kan nu handla matvaror i Albertsons landsomfattande butiker och få dem levererade hem samma dag tack vare ett nytt samarbete med DoorDash Inc (NYSE: DASH). Albertsons dotterbolag, inklusive Jewel-Osco, Vons och Safeway, är också en del av det samarbete som tillkännagavs igår.

DoorDash öppnade på 168 dollar per aktie igår och byter för närvarande händer för 173 dollar per aktie. Detta kan jämföras med aktiernas hittills högsta värde i år på 215 dollar per aktie i början av februari. I skrivande stund har DoorDash ett marknadsvärde på strax under 57 miljarder dollar.

VD Tony Xus kommentarer på CNBC:s “TechCheck”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

DoorDash är ett stort namn inom livsmedelsleverans och har en rad partnerskap med giganter som Walmart och Hy-Vee. I en kommentar om samarbetet med Albertsons sa VD Tony Xu på CNBC s ”TechCheck”:

”Det vi har lärt oss, på tre år efter att vi gjorde vår entré inom livsmedelsbranschen… i samarbete med t.ex. Albertsons, Walmart, Hy-Vee och många andra, är att leveranserna för livsmedelsbutiker egentligen bara är i sin linda. Pandemin påskyndade ytterligare behovet av att få fler och fler saker från kvarteret levererade.”

Tony sa att affärsmodellen för restaurangleveranser och livsmedelsleveranser är densamma på en viktig punkt – snabba leveranser.

”Som den största on-demand-handelsplattformen i USA förväntar sig folk riktigt snabba leveranser från DoorDash. Det började med restaurangmåltider och nu sker det med livsmedelsbutiker,” kommenterade verkställande direktören.

DoorDash levererar mat på under en timme

Tack vare expressleveranserna kan konsumenter nu beställa livsmedel och få dem levererade på under en timme utan några begränsningar som köer, minsta beställningsstorlek eller specifika tidsscheman.

”Det är väldigt kraftfullt, särskilt när det händer via DoorDash-appen såväl som via livsmedelsbutikernas kanaler – deras webbplatser och deras appar. Så du får verkligen denna densitet som får ekonomin att flyta för alla,” sa VD Tony Xu.

Nyheten kommer en vecka efter att DoorDash inledde ett samarbete med PetSmart för att erbjuda leveranser av husdjursprodukter.

DoorDash aktier har återhämtat sig med mer än 50% från årets hittills lägsta värde på 113 dollar per aktie under den andra veckan i maj. Som jämförelse inledde aktierna året på 139 dollar per aktie. DoorDash debuterade på New York Stock Exchange med ett pris på 175 dollar per aktie i december 2020.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust