Kinas åtgärder mot krypto-mining får BTC-priset att sjunka

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 22, 2021
  • Under helgen vidtog Kina åtgärder för att stänga ner en stor del av alla BTC-miners i Sichuan.
  • Den senaste åtgäerderna hade redan allvarliga konsekvenser för BTC-priset, som föll till 32 000 dollar.
  • Den senaste raden av prisfall tvingade BTC under sitt 200-dagars glidande genomsnitt.

Kina har arbetat hårt för att alla Bitcoin-miners ska packa väskorna och lämna landet – de senaste åtgärderna kom så sent som under helgen. Initiativen hade dock fått större konsekvenser än att bara få miners ut ur landet. De orsakade också att BTC/USD-priset sjönk med så mycket som 18% på veckobasis.

Priset har sjunkit kontinuerligt i en vecka nu, från och med den 16 juni, när det bröt under stödet vid 40 000 dollar. Myntet har stött på fler stöd sedan dess, till exempel vid 39 000, 37 500 och 35 000, och brutit under dem alla. Just nu verkar stödet vid 32 500 fortfarande hålla, men frågan är om det kommer att vara tillräckligt starkt för att motstå försäljningspressen.

Var väntar härnäst för Bitcoin?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som nämnts har Kina arbetat för att få miners att lämna landet och till och med tvingat Bitcoin-mining-anläggningar i Sichuan att stänga under helgen, vilket orsakade en mycket negativ prisreaktion. I likhet med Tesla pekade landet på rädslan för den negativa miljöpåverkan som dess främsta orsak till de drastiska aktionerna.

Kryptorelaterade företag fick också se sina aktiekurser falla, inklusive Microstrategy (MSTR) som tappade nästan 10% i värde, Square INC. (SQ) som föll med 23% och till och med Coinbase Global (COIN) som sjönk med 3,18%.

John Petrides från Tocqueville Asset Management uppgav att det är viktigt att göra skillnad på mynt och blockkedjor, och även om det är lätt att se värdet av blockchain-teknik är det svårt att bestämma värden av mynt eller ens klassificera dem ordentligt. Han nämnde den framväxande NFT-sektorn som ett bevis för att blockchains roll går utöver enkla utility tokens.

Ari Wald från Oppenheimer gav sig in i diskussionen och konstaterade att BTC fallit med 50% från topparna i april. Med tanke på det låga priset anser han att inte att det är taktiskt rätt att sälja just nu. Han noterade dock att BTC fallit under sitt glidande genomsnitt för 200 dagar, vilket var mycket skadligt för trenden. Vad gäller hans förutsägelse för framtiden tror han att BTC kommer att tillbringa den kommande perioden i ett intervall mellan ett stöd vid 31 000 dollar och ett motstånd vid 41 000 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust