McDonalds amerikanska lojalitetsprogram lanseras rikstäckande i juli

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 22, 2021
  • McDonald's har testat sitt lojalitetsprogram i USA sedan november 2020.
  • Yum Brands, RBI och Chipotle Mexican Grill gjorde också liknande tillkännagivanden nyligen.
  • McDonald's vill anpassa kundupplevelsen med hjälp av lojalitetsprogrammet.

Idag meddelade McDonalds Corp (NYSE: MCD) att deras amerikanska lojalitetsprogram kommer att lanseras officiellt i hela landet den 8 juli.

McDonald’s öppnade på 233 dollar per aktie på aktiemarknaden idag och sjönk till 232 dollar per aktie nästa timme. Detta kan jämföras med årets lägsta värde på 205 dollar per aktie den första veckan i mars 2021 och det lägsta värdet på flera år på 148 dollar per aktie i mars 2020 när covid-19 tvingade dem att tillfälligt stänga sina restauranger världen över.

Yum Brands och RBI gjorde liknande tillkännagivande nyligen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Meddelandet kommer efter att en rad konkurrenter, inklusive Yum Brands Taco Bell och RBI:s Popeyes, lanserat liknande program för att försöka behålla de digitala kunder de lockat under covid-19-pandemin. Idag meddelade även Chipotle Mexican Grill att de kommer att erbjuda fler belöningar till medlemmarna när det utvidgar sitt befintliga lojalitetsprogram.

McDonald’s har redan lojalitetsprogram i flera länder. I USA började de testa programmet först i november ifjol. Efter att gradvis inkludera fler regioner planerar de nu en rikstäckande lansering nästa månad.

I april rapporterade McDonald’s en digital försäljning på 1,5 miljarder dollar under räkenskapsårets första kvartal. Lojalitetsprogrammet mål är att ytterligare öka onlineförsäljningen i framtiden. Det NYSE-noterade företaget rapporterade 5,12 miljarder dollar i intäkter för första kvartalet och 1,92 dollar i justerat resultat per aktie – båda siffrorna överträffade Wall Streets förväntningar. De förutspår nu cirka 15% tillväxt för sin totala försäljning i år.

McDonald’s vill anpassa kundupplevelsen med sitt lojalitetsprogram

McDonalds lojalitetsprogram ger 100 poäng till medlemmar för varje dollar som spenderas. När kunderna samlat tillräckligt med poäng så kan de handla för den, till exempel 1 500 poäng för en ostburgare. För att locka kunderna att registrera sig för lojalitetsprogrammet kommer snabbmatskedjan att erbjuda 1 500 poäng till kunder som en belöning för deras första beställning som medlem.

McDonald’s planerar också att anpassa kundupplevelsen med sitt lojalitetsprogram. Enligt det Chicago-baserade företag kommer medlemmar att hälsas med namn i drive in-kön. Efter att ha sin beställning får de också ett personligt e-postmeddelande som lyfter fram kommande erbjudanden som matchar deras smak. Lojalitetsprogrammet täcker dock inte hemleveranser, bekräftade McDonald’s.

McDonald’s handlades i stort sett platt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 2%. I skrivande stund värderas företaget till 173,55 miljarder dollar och har ett P/E-förhållande på 33,81.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust