Berkeley Groups helårsresultat överträffade prognoserna

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 23, 2021
  • Berkeley Group meddelar att deras resultat och intäkter ökade under budgetåret 2021.
  • Fastighetsutvecklaren ska returnera 450 miljoner pund till aktieägarna i år.
  • Berkeley Group har nu fallit med cirka 1,5% på aktiemarknaden idag.

Berkeley Group Holdings plc (LON: BKG) publicerade sitt helårsresultat idag och överträffade analytikernas prognoser. I sitt uttalande sa Vd Rob Perrins att:

”Dagens starka resultat återspeglar den konsekventa och fokuserade tillämpningen av Berkeleys unikt långsiktiga affärsmodell, kvaliteten på de hem och platser vi skapar och vår skicklighet i att anpassa oss till pandemins utmaningar och upprätthålla produktionen hela tiden.”

Berkeley Groups helårsresultat

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Berkeley rapporterade 2,20 miljarder pund i intäkter under räkenskapsåret 2021. Som jämförelse begränsades intäkterna till 1,92 miljarder pund föregående räkenskapsår. Resultatet före skatt för året som avslutades den 30 april uppgick till 518,1 miljoner pund, jämfört med föregående räkenskapsårs 503,7 miljoner pund.

Enligt FactSet hade experter förväntat sig 2,02 miljarder pund i helårsintäkter för Berkeley och 514,1 miljoner pund i resultat före skatt. Berkeleys resultat före skatt minskade med 17% under första halvåret.

Under budgetåret 2022 planerar Berkeley Group att återbetala totalt 450 miljoner pund till aktieägarna, vilket motsvarar 3,70 pund per aktie. Den brittiska fastighetsutvecklaren levererade 2 825 färdiga bostäder under det nyligen avslutade året till ett genomsnittspris på 700 000 pund. Under föregående räkenskapsår levererade de 2 723 bostäder till ett genomsnittligt pris på 677 000 pund.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade AstraZeneca att deras vaccin är effektivt mot delta- och kappa-varianterna av covid-19-viruset.

VD Perrins säger att London kommer att blomstra igen

Berkeley byggde endast 10% av de nya bostäderna i London under budgetåret 2021. Men VD Perrins uttryckte förtroende för att huvudstaden gradvis kommer att återhämta sig i den post-pandemiska världen.

”Detta är en mycket stark plattform för att fortsätta betjäna de mest underutnyttjade bostadsmarknaderna i landet när störningen orsakad av pandemin försvinner och London återigen kan blomstra som en global destination för kultur, underhållning, utbildning, rekreation och affärer. London är en av världens största öppna och välkomnande städer, och det har varit underbart att bevittna dess livskraft återvända de senaste veckorna när restriktionerna gradvis lättats. Människor älskar dess energi, möjligheter och oöverträffade egenskaper,” tillade Perrins.

Berkeley Group har just nu fallit med cirka 1,5% på aktiemarknaden idag. Aktierna byter nu händer för 45,50 pund per aktie, jämfört med årets hittills lägsta nivå på 40,53 pund per aktie den sista veckan i februari. Det Cobham-baserade företaget värderas till 5,53 miljarder pund och har ett P/E-förhållande på 16,28.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust