Wall Street-jätten JPMorgan förvärvar andel i Robert Krafts KAGR

Av:
Jun 24, 2021
Listen
  • JPMorgan Chase & Co blir KAGR:s första strategiska investerare.
  • De två företagen avstod från att avslöja finansiella detaljer.
  • JPMorgan har stigit med cirka 20% på aktiemarknaden hittills i år.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

JPMorgan Chase & Co (NYSE: JPM) köpte idag en andel i sportmogulen Robert Krafts sportdataföretag Kraft Analytics Group (KAGR), rapporterar Wall Street Journal.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Affären, vars detaljer ännu inte offentliggörs, tyder på att den största amerikanska investeringsbanken ser tillväxtpotential inom sportsektorn. JPMorgan betonade också att deras rikaste kunder visar allt större intresse för att investera i idrottslag.

JPMorgans rikaste kunder vill investera i idrottslag

Copy link to section

Det finansiella tjänsteföretagets mål är att göra relevant information tillgänglig för att deras kunder ska kunna fatta strategiska beslut. Utlåningschefen vid JPMorgans privata bank, Vincent La Padula, sa:

”Jag ställer fem frågor varje vecka till personer med intresse för sport. Du kommer att behöva mer komplex analys, mer data och en bättre förståelse för hur mycket en person spenderar på en stadion, när de kommer, hur länge de stannar.”

JPMorgan insåg värdet i KAGR:s tjänster när de ifjol rådgav Alex Rodriguez som ledde en grupp som ville köpa New York Mets. Robert Krafts sportdataföretag hjälper organisationer att identifiera kunder och bättre utnyttja sina arenor. Hittills har de över 20 kunder, inklusive National Football League. Enligt Wall Street Journal blir JPMorgan deras första strategiska investerare.

Miljardäraffärsmannen Kraft, som bl.a. äger New England Patriots, kommenterade att:

”Det viktigaste vi insåg är att alla som köper ett idrottslag – till en början är de helt fokuserade på fältet. Väldigt få prioriterar affärssidan, med det hjälper verkligen att göra det.”

JPMorgan hjälpte till att finansiera Los Angeles Rams nya NFL-stadion

Copy link to section

Investeringsbanken hjälpte till att finansiera Los Angeles Rams nya NFL-stadion. Dess sportutlåningsgrupp gjorde också en investeringar på 4 miljarder dollar för en ny europeisk Super League inom fotboll. Men planen kollapsade efter att såväl politiker som fans slagit bakut. Nyheten kommer en vecka efter att JPMorgan Chase förvärvade Storbritanniens största roborådgivare, Nutmeg.

JPMorgans aktier har stigit blygsamt med dryga procenten på aktiemarknaden idag och handlas nu för 152 dollar per aktie. Detta kan jämföras med årets hittills högsta värde på 166 dollar per aktie tidigare denna månad och 126 dollar per aktie i början av året.

JPMorgan Chase presterade svagt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på strax under 10%. I skrivande stund värderas bankföretaget till cirka 458 miljarder dollar och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,02.

USA Aktier & Fonder Finans & bank Industrier Nordamerika Världen