USD/CHF faller under nyckelstöd när USA:s obligationsräntor sjunker

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 8, 2021
  • USD/CHF-paret sjönk efter de relativt starka schweiziska arbetslöshetsuppgifterna.
  • Den schweiziska arbetslösheten sjönk till 2,8% i juni.
  • Paret föll också när de amerikanska obligationsräntorna sjönk kraftigt.

Den schweiziska francen (USD/CHF) steg kraftigt mot den amerikanska dollarn idag efter de relativt starka schweiziska arbetslöshetsuppgifterna. Paret föll med mer än 1% till 0,9170. Detta är den lägsta nivån sedan 26 juni.

Schweiz arbetslöshet

Antalet personer som ansökte om arbetslöshetsförmåner i Schweiz minskade i juni när landets ekonomiska återhämtning tog fart. Drygt 131 000 personer ansökte om dessa förmåner i juni. Det var 11 145 färre än föregående månad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ett resultat minskade landets arbetslöshet från 3,1% i maj till 2,8% i juni. Ekonomer som intervjuats av Reuters förväntade sig att andelen skulle sjunka till 2,9%. Den schweiziska arbetslösheten minskade från 3,2% till 3,1% på säsongsbasis.

Landets arbetslösa är betydligt bättre än i andra jämförbara länder. Till exempel ökade arbetslösheten i USA från 5,7% i maj till 5,9% i juni. Storbritannien har en arbetslöshet på 4,8% medan euroområdet har en andel på mer än 5%.

Antalet arbetssökande i Schweiz minskade med fler än 10 730 till mer än 226 000, enligt SECO. Dessa siffror visar att den schweiziska ekonomin återhämtar sig, hjälpt av den starka lokala och internationella efterfrågan. Regeringens politik har också hjälpt väsentligt, men den schweiziska nationalbanken kämpar fortfarande med en lång period av låg inflation.

USD/CHF minskade också på grund av den svaga amerikanska dollarn. Dollarindex sjönk med mer än 0,15% när investerare reagerade på de fallande obligationsräntorna. Den 10-åriga obligationsräntan sjönk med mer än 5% till 1,25% medan den 30-åriga räntan minskade med mer än 4% till 1,867%. När det var som högst i år låg riktmärket för den 10-åriga räntan på 1,77%.

USA:s 10-åriga obligationsränta

USD/CHF – teknisk analys

USD/CHF
USD/CHF – graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CHF-paret bildade ett dubbeltoppmönster vid 0,9266 för några veckor sedan. Paret sjönk under halsen på detta mönster vid 0,9195 idag. Det lyckades också gå under 23,6% Fibonacci retracement-nivån. Det sjönk även under de 50 dagars exponentiella och 28 dagars volymviktade glidande medelvärden.

Därför är vägen för minst motstånd för paret nedåt. Detta kan se det sjunka till 38,2% retracement-nivån vid 0,9140. Däremot skulle ett lyft över 0,9220 ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust