Är ADSK-aktier ett köp när Autodesk överger planerna på att köpa Altium?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 20, 2021
  • Autodesks aktier föll med 2% igår morse efter nyheten om att det avslutade diskussionerna om att köpa Altium.
  • Altium avvisade Autodesk erbjudande på 5,25 miljarder dollar.
  • Är ADSK-aktier ett köp efter prisfallet?

Aktierna i Autodesk Inc. (NASDAQ: ADSK) föll med 2% under morgonen igår efter att företaget avslutade diskussionerna om att köpa det australiensiska mjukvaruföretaget Altium Limited (ASX: ALU). Altium avvisade Autodesks sista erbjudande på 5,25 miljarder dollar eller 40,00 dollar per aktie, vilket ändå var ett förbättrat erbjudande jämfört med det ursprungliga budet på 5,05 miljarder dollar eller 38,50 dollar per aktie.

Enligt Reuters sa en Autodesk-talesman att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi kommenterar inte frågor gällande Altium men kan bekräfta att förvärvsdiskussionerna har avslutats just nu.

Altiums aktierna föll med mer än 14% efter nyheten om att Autodesk lämnat förhandlingsbordet.

Ska du investera i Autodesk under Q3 2021?

Autodesks aktie handlas med ett relativt brant P/E-förhållande på 50,22, vilket gör aktien mindre attraktiv för värdeinvesterare. Men när vi tittar på förväntningarna på vinsttillväxt blir ADSK-aktien genast mer spännande. Analytiker förväntar sig att Autodesk kommer att öka vinsten med hela 440% i år och se en sammanlagd årlig tillväxttakt på 35,58% de närmaste fem åren.

ADSK-aktien ser därför övertygande ut för tillväxtinvesterare som är villiga att förbise kortsiktiga farthinder. Företagets beslut att dra sig ur Altium-förvärvet kan visa sig vara avgörande för dess tillväxthistoria. Beslutet ger utrymme för Autodesk att överväga mer lukrativa förvärv inom en snar framtid.

Därför, även om ADSK:s aktiekurs föll efter att företaget avslutade Altium-diskussionerna, så kan prisfallet vara ett perfekt tillfälle att investera i ADSK-aktier.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Autodesk-prisförutsägelse för Q3 2021

Tekniskt sett verkar Autodesks aktiekurs ha fallit närmare det 100 dagars glidande genomsnittet. Priset ligger också närmare den stödjande trendlinjen för den aktuella triangelformationen. Därför verkar ADSK-aktien vara redo för en uppstuds efter gårdagens tillbakadragning.

Investerare kan sikta på vinster vid cirka 299,17 eller högre vid 309,84 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 276,18 och 265,23 dollar.

Slutsats: Varför köpa ADSK-aktier nu?

Även om Autodesks köp av Altium övergavs så finns det fortfarande en chans att företaget kommer att fortsätta leta efter potentiella strategiska förvärv den närmaste tiden. Därför är måndagens prisfall en spännande möjlighet att köpa aktien före uppstudsen. Dessutom är företagets förväntade vinsttillväxt också en katalysator för tillväxtinvesterare att se fram emot.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust