Rapport: Comcast och ViacomCBS utforskar partnerskap för videostreaming

By: Ruchi Gupta
on jul 20, 2021
  • ViacomCBS och Comcast överväger ett streamingpartnerskap för globala marknader.
  • Båda företagen investerar i sin streamingverksamhet.
  • Analytiker menar att Comcast och ViacomCBS är potentiella fusionskandidater.

Comcast Corporations (NASDAQ: CMCSA) Vd Brian Roberts har träffat ViacomCBS (NASDAQ: VIAC) ordförande Shari Redstone för att diskutera ett möjligt streamingsamarbete för internationella marknader, enligt en rapport från Wall Street Journal. Insatta källor berättar att partnerskapet är en indikation på att de två mediegiganterna arbetar på ett potentiellt samarbete.

Streamingpartnerskap för internationella marknader

Mötet mellan de två mediecheferna hölls i New York i slutet av förra månaden och inkluderade också ViacomCBS Vd Robert Bakish. Cheferna diskuterade på vilka sätt ViacomCBS och Comcast kan göra entré på internationella marknader tillsammans snarare än på egen hand.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

ViacomCBS meddelade i maj att deras streamingtjänst Paramount+ kommer att finnas tillgänglig på 45 marknader nästa år. Comcast delar samma expansionsvision. Dessutom meddelade Roberts i april att de sökte partnerskap med distributörer och TV-bolag för att stärka Peacock på internationella marknader.

Är en sammanslagning möjlig?

För att bättre konkurrera på den globala streamingmarknaden är en sammanslagning mellan Comcast och ViacomCBS en möjlighet – åtminstone enligt Wall Street-analytiker. Comcasts CFO Mike Cavanagh sa i maj att ”M&A är inte ett svar” men han tillade att företaget ”uppenbarligen kommer att göra vad som är rätt för aktieägarna.”

Vad gäller ViacomCBS så äger familjen Redstones imperium National Amusements en röstandel på 80% i företaget. De är öppna för överväga förvärvserbjudanden om rätt företag erbjuder rätt pris, enligt källor.

En sammanslagning mellan de två kan emellertid leda till höjda ögonbryn från Washington och konkurrensmyndigheter. Därför skulle ett kommersiellt partnerskap erbjuda fördelarna med en fusion utan den potentiella huvudvärken, enligt WSJ.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust