Det senaste om Robinhoods börsintroduktion: Mäklaren siktar på värdering på 35 miljarder dollar

By: Ruchi Gupta
on jul 20, 2021
  • Förväntningarna är höga på Robinhoods börsintroduktion.
  • Företagets mål är att sälja 55 miljoner aktier med ett prisintervall på 38 till 42 dollar per aktie.
  • Genom börsintroduktionen vill företaget samla in upp till 2,3 miljarder dollar.

Robinhood publicerade justerat pappersarbete för SEC igår som avslöjade nya detaljer om det efterlängtade börsintroduktionen. Enligt ett uttalande vill företaget samla in upp till 2,3 miljarder dollar genom försäljningen av 55 miljoner aktier till ett pris på mellan 38 och 42 dollar per aktie. Detta innebär att aktie- och kryptomäklaren kan värderas till så mycket som 35 miljarder dollar, jämfört med en värdering på 11,7 miljarder dollar i september ifjol, rapporterade CNBC.

Ekonomiska detaljer

Robinhoods dokument avslöjade en rad viktiga ekonomiska uppgifter och användarstatistik. Robinhood har hela 22,5 miljoner konton med insatta medel – en ökning från 18 miljoner under första kvartalet 2021. Företaget förväntar sig också att intäkterna under andra kvartalet 2021 ska landa på mellan 546 miljoner till 574 miljoner dollar, vilket innebär en ökning med 129% från motsvarande period förra året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men företaget förutspår sin nettoförlust till minst 487 miljoner och upp till 537 dollar miljoner för andra kvartalet. Enligt CNBC förutspår Robinhood att både aktie- och kryptohandelsaktiviteten kommer att sakta in under tredje kvartalet

Stort intresse

Enligt CNBC:s källor kommer Robinhood att göra sin offentliga debut i slutet av nästa vecka. Fram till dess planerar företaget att direktsända en del av sin traditionella börsintroduktionsturné för privatinvesterare. På lördag kommer Robinhoods Vd och medgrundare Vladimir Tenev att vara värd för en ledningspresentation tillsammans med en Q&A-session. Detta är en del av företagets tidigare planer på att öronmärka en tredjedel av sina nya aktier som bara kommer att kunna köpas av deras privata handlare.

Faktum är att Robinhood-investerare kan reservera aktier från och med igår under tickern ”HOOD”. Men kommer privatinvesterare att vilja köpa Robinhood-aktier vid en tidpunkt då aktiemarknaden föll kraftigt igår och kryptovalutorna fick fortsätta att kämpa? Enligt CNBC kan aktien handlas som en ”högrisk- eller riskkapitaltillgång” under en nyhetsflödescykel som inte gynnar handelsaktivitet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust