Är augusti en bra månad att investera i Goldman Sachs aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 21, 2021
  • Goldman Sachs rapporterade bättre resultat än väntat för andra kvartalet förra veckan.
  • Styrelsen godkände en ökning med 60% av den kvartalsvisa utdelningen.
  • Delta-varianten av covid-19-viruset fortsätter att utgöra en risk för aktien.

Aktierna i Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) fortsätter att handla på en tjurmarknad efter starka resultat för andra kvartalet. Q2-resultatet bidrog till de högsta intäkterna under ett första halvår någonsin på 33 miljarder dollar och ett nettoresultat på över 12 miljarder dollar. Samtidigt fortsätter delta-varianten av covid-19 att medföra en risk för aktien.

Grundläggande analys: Styrelsen godkände en ökning med 60% av kvartalsutdelningen

Goldman Sachs rapporterade bättre resultat än väntat för andra kvartalet förra veckan, och enligt den tekniska analysen förblir aktierna i denna bank i en köpzon. De totala intäkterna ökade med 15,7% på årsbasis till 15,39 miljarder dollar, medan GAAP EPS för samma period var 15,02 dollar (5,07 dollar mer än väntat).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Segmentet Investment Banking genererade sina näst högsta kvartalsintäkter någonsin med 3,6 miljarder dollar medan intäkterna från segmentet Financial Advisory uppgick till 1,3 miljarder dollar. De totala intäkterna ökade mer än väntat (+3,22 miljarder), och styrelsen godkände en ökning med 60% av den kvartalsvisa utdelningen till 2,00 dollar per stamaktie.

Denna utdelning kommer att betalas ut den 29 september och den aktuella utdelningsavkastningen är 2,2%. Banken redovisade ett nettoresultat på 5,5 miljarder dollar för andra kvartalet, medan resultatet för andra kvartalet bidrog till de högsta intäkterna från ett första halvår någonsin på 33 miljarder dollar och ett nettoresultat på över 12 miljarder dollar.

”Vår prestation understryker styrkan i vår kundfranchise och den konstruktiva men mer normaliserade marknadsmiljön jämfört med för ett år sedan. Våra resultat återspeglar också pågående framsteg med företagets strategiska prioriteringar i alla fyra av våra verksamheter, som angavs på vår investerardag 2020,” sa David Solomon, ordförande och verkställande direktör för Goldman Sachs.

Under andra kvartalet fick Goldman Sachs preliminärt godkännande för ett joint venture med ICBC, Kinas största bank, vilket representerar en betydande möjlighet för Goldman Sachs att växa internationellt.

Goldman Sachs aktier kan stiga över de nuvarande prisnivåerna i augusti 2021, men delta-varianten av covid-19-viruset fortsätter att utgöra en risk. Goldman Sachs segment för investeringsbanker såg ett uppsving efter att fokus legat på expansion efter covid, men den globala ekonomin kan drabbas på nytt av nya restriktioner.

Teknisk analys: 380 dollar representerar den första motståndsnivån

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 380 dollar så skulle det vara en signal att handla med aktien, och nästa mål kan då ligga runt 400 dollar. Ett lyft över 400 dollar skulle fortsättningen av den hausseartade trenden för Goldman Sachs aktier, men om priset sjunker under 340 dollar så skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust