Är aktier i Philip Morris ett bra köp i augusti 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 22, 2021
  • Philip Morris höjde sina prognoser för räkenskapsåret 2021.
  • Philip Morris tillkännagav förvärvet av Vectura Group för 1,2 miljarder dollar.
  • Philip Morris aktier värderas ganska rimligt.

Aktierna i Philip Morris International Inc. (NYSE: PM) har försvagats från sina senaste toppar över 100 dollar och det aktuella priset ligger runt 96 dollar. Philip Morris rapporterade sitt resultat för andra kvartalet igår och höjde prognoserna för räkenskapsåret 2021 ytterligare.

Grundläggande analys: Philip Morris höjde prognoserna för räkenskapsåret 2021

Philip Morris rapporterade sitt resultat för andra kvartalet igår. De totala intäkterna ökade med 14,1% på årsbasis till 7,59 miljarder dollar, medan GAAP EPS var 1,39 dollar (0,09 dollar mindre än väntat). De totala intäkterna ökade också mindre än väntat (-120 miljoner dollar), men företagsledningen förväntar sig starkare trender under de kommande kvartalen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vår verksamhet levererade en mycket stark utveckling under andra kvartalet 2021 och låg något över våra förväntningar att matcha Q1:s rekordhöga kvartalsjusterade utspädda resultat på 1,57 dollar trots de fortsatta utmaningarna för den globala pandemin. Mest imponerande var den fortsatt starka tillväxten av IQOS, som utgjorde 13% av våra volymer och nästan 30% av våra justerade nettointäkter jämfört med 24% under föregående kvartal,” säger Emmanuel Babeau, ekonomichef för Philip Morris.

Philip Morris förväntar sig nu en organisk omsättningstillväxt i intervallet mellan 6% och 7% jämfört med den tidigare prognosen på 5% till 7%, medan deras justerade EPS bör landa på cirka 6 dollar under samma period (räkenskapsåret 2021). Philip Morris tillkännagav förvärvet av Vectura Group för 1,2 miljarder dollar, vilket kommer att positionera dem för att utöka kapaciteten inom innovativa inhalerade och orala produktformuleringar.

Transaktionen förväntas slutföras under de kommande månaderna. Philip Morris tillkännagav också planer på att förvärva Fertin Pharma, en tillverkare av produkter baserade på orala och intra-orala leveranssystem.

Philip Morris inledde tredje kvartalet i en stark position, men delta-varianten av covid-19-viruset fortsätter att utgöra en risk. Kampen mot pandemin är fortfarande inte över och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer betydande korrigeringsfas kan aktiekursen falla till lägre nivåer.

Philip Morris handlas för mindre än elva gånger TTM EBITDA, och med ett börsvärde på 147 miljarder dollar värderas aktierna i detta företag ganska rimligt. Philip Morris utdelning på 5% ser säker ut och företagsledningen är fortfarande mycket optimistisk för de kommande kvartalen vad gäller tillväxt vilket är positivt för aktieägarna.

Teknisk analys: 100 dollar representerar den aktuella motståndsnivån

Datakälla: tradingview.com

Ett lyft över 100 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden, och nästa prismål kan då ligga runt 110 dollar. Om priset däremot sjunker under 90 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fall ned till 85 eller till och med 80 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust