SpaceX äger Bitcoin. Elon äger Bitcoin, Ethereum och Doge, säger Musk

Av:
Jul 22, 2021
Listen
  • Trots att han är en PoW-skeptiker hävdar Musk att han har mer BTC än ETH och DOGE.
  • Enligt honom bidrar SpaceX till att BTC ska bli ett globalt monetärt system.
  • Musk säger att Teslas solenergilösningar och kontakter kan hjälpa BTC att övergå till förnybar energi.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Affärsmagneten Elon Musk har avslöjat att både Tesla och SpaceX har Bitcoin-innehav. Han avslöjade den här nyheten under B Word-konferensen, där även Twitters Vd, Jack Dorsey, och ARK Invests Vd, Cathie Wood, deltog.

Under konferensen uppgav Musk att han stöder kryptovalutor även om han är skeptisk till konsensusmekanismen Proof-of-Work (PoW). Musk, som hävdar att Tesla är den enda offentliga aktien i hans portfölj, konstaterade också att han äger tre digitala tillgångar. Dessa är Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) och Dogecoin (DOGE/USD).

Även om han inte avslöjade hur mycket hans kryptoförmögenhet är värd, sa Musk att hans BTC-innehav översteg ETH och DOGE med stor marginal. Detta avslöjande kommer efter att Musk tillkännagav att Tesla köpe BTC för 1,5 miljarder dollar i februari i år. Nyheten om att SpaceX håller BTC är dock ny. Enligt Musk är anledningen till att han aldrig avslöjat att rymdforskningsföretaget har doppat tårna i krypto att SpaceX är ett privat företag.

Musk avslöjade inte heller hur mycket BTC SpaceX innehar. Han antydde dock att företaget kan engagera sig ytterligare inom kryptosektorn.

Tesla accepterar inte BTC förrän ett skifte till förnybara energikällor

Även om han hävdar att BTC inte kan bli världens monetära system i baslagret, tror Musk att den ledande kryptovalutan kan uppnå den statusen i det andra lagret – beroende på dess genomförande. Han tillade att SpaceX spelar en roll för att hjälpa BTC att uppnå denna vision. Han specificerade dock inte de steg företaget tar i den här riktningen.

Musk sammanfattade att Tesla inte tänker börja acceptera BTC igen förrän myntets miners börjar använda förnybara energikällor. Han uppgav att Tesla inte förväntar sig perfektion och BTC:s energi behöver inte vara ren som snö. Energin kan dock inte hämtas från världens smutsigaste kol. Enligt honom måste BTC-mining använda minst 50% förnybar energi innan elbilstillverkaren kan gå tillbaka till att acceptera kryptovalutan för sina produkter.

Musk uppgav också att Tesla kan hjälpa BTC att mildra kryptovalutans effekter på miljön. Han noterade att företaget har solenergilösningar och starka kontakter inom den förnybara energiindustrin.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.