Därför köper jag aktier i Verizon Communications den här veckan!

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 23, 2021
  • Verizon Communications rapporterade starka resultat för andra kvartalet.
  • Verizon kommer att fortsätta att leverera starka finansiella resultat under resten av året.
  • Verizon handlas för mindre än fem gånger TTM EBITDA.

Aktierna i Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) har fallit från sina senaste toppar över 59 dollar, som registrerades i maj 2021, och det aktuella priset ligger runt 55 dollar. Verizon Communications fortsätter att expandera sin verksamhet och till det aktuella priset är detta företag ganska rimligt värderat.

Grundläggande analys: Verizon fortsätter att göra förbättringar av alla aspekter

Verizon Communications är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsföretag som genererar stabila intäkter och en sund vinstmarginal. Verizon rapporterade sitt resultat för andra kvartalet den här veckan och de totala intäkterna hade ökat med 11,2% på årsbasis till 33,8 miljarder dollar, medan GAAP EPS för samma period låg på 1,40 dollar (0,11 dollar mer än väntat).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är värt att nämna att deras justerade EBITDA (icke-GAAP) var 12,2 miljarder dollar under andra kvartalet, medan nettoresultatet ökade med 23% från andra kvartalet 2020 och uppgick till 5,8 miljarder dollar. Verizon höjde sin prognos för räkenskapsåret 2021 och företaget förväntar sig att intäkterna från trådlösa tjänster kommer att öka med mellan 3,5% och 4%, medan EPS bör landa i området 5,25 till 5,35 dollar.

”Sammanfattningsvis fungerar vår strategi och den är mer relevant än någonsin och driver värde för våra investerare och för våra kunder och samhället, eftersom de omfattar nya sätt att leva och arbeta. Vi har stort momentum inom alla fem vektorer av tillväxt och levererar vinsttillväxt med anpassning till långsiktiga tillväxtmål,” sa Hans Vestberg, styrelseordförande och Vd.

Vd Hans Vestberg sa att Verizon fortsätter att göra förbättringar av alla aspekter. Bolaget stärkte sitt strategiska fokus genom avyttringen av Verizon Media Group och stakade ut ett långsiktigt finansiellt mål med fokus på tillväxt. Verizon lanserade den första kommersiellt tillgängliga privata 5G-nätverkslösningen i USA och fortsätter att utöka 5G Home Services, som nu finns på 47 marknader.

Verizon Communications är ett stabilt företag med en bra position på marknaden och deras aktier kan vara ett bra val för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter. Utdelningsavkastningen är cirka 4,4% av aktiekursen och bolaget kommer att fortsätta att leverera starka finansiella resultat under resten av året.

Verizon handlas för mindre än fem gånger TTM EBITDA, och med ett börsvärde på 231 miljarder dollar värderas aktierna i detta företag ganska rimligt.

Teknisk analys: Verizons aktier kan fortfarande inte stiga över motståndsnivån vid 60 dollar

Verizons aktier kämpar fortfarande för att bryta över motståndsnivån vid 60 dollar – trots att företaget fortsätter att generera stabila intäkter och en sund vinstmarginal.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag markerat de viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 50 och 45 dollar, samtidigt som 60 och 65 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 60 dollar så kan nästa prismål ligga runt 65.

Ett lyft över 65 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden, men om priset däremot sjunker under stödet vid 50 dollar så skulle det vara en säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 45 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust