Kursprognos för Abbott Labs under Q3 efter Q2-resultatet

Av:
Jul 23, 2021
Listen
  • Abbott-aktien föll med 1,22% igår trots att de presenterade ett bättre Q2-resultat än väntat.
  • Företaget rapporterade en Q2 non-GAAP EPS på 1,17 dollar och slog konsensusprognosen på 1,02 dollar.
  • Abbotts intäkter ökade med 39,4% till 10,22 miljarder dollar, 550 miljoner dollar bättre än väntat.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Det amerikanska medicintekniska företaget Abbott Laboratories (NYSE: ABT) publicerade sina finansiella Q2-resultat igår innan marknaderna öppnades. Företaget rapporterade högre intäkter än väntat på 10,22 miljarder dollar och slog Wall Streets konsensusprognos med 550 miljoner dollar. ABT:s vinst per aktie överträffade också förväntningarna på 1,02 med deras 1,17 dollar.

Abbott rapporterade däremot en betydande minskning av försäljningen inom covid-relaterade verksamheter, och försäljningen av molekylär diagnostik föll organiskt med 23,1% när efterfrågan på covid-tester minskade. Företaget rapporterade 1,3 miljarder dollar i covid-testförsäljning, en minskning med 41% jämfört med första kvartalet.

Abbotts totala globala försäljning såg en organisk tillväxt på 11% jämfört med nivåerna före pandemin.

Företaget gav en prognos för utspädd GAAP-vinst per aktie på 2,75 till 2,95 dollar för 2021. Dessutom förväntar de sig att bokföra en utspädda icke-GAAP-vint per aktie på 4,30 till 4,50 dollar, jämfört med konsensus på 4,36 dollar.

Ska du investera i Abbott-aktier under Q3 2021?

Abbott Labs aktier handlas med ett efterföljande P/E-förhållande på 37,05, vilket indikerar en rimlig värdering. ABT:s framåtriktade P/E-tal på 25,66 undervärderar emellertid aktien, vilket gör den attraktiv för investerare som vill köpa långsiktigt.

Analytiker förväntar sig att Abbotts vinst per aktie kommer att öka med 24,5% i år och i genomsnitt 12,84% under de kommande fem åren. Därför kan ABT-aktier också vara attraktiva för tillväxtinvesterare.

Abbots aktier har stigit med 7,73% sedan årsskiftet och med 17,32% under de senaste 12 månaderna, vilket ger mycket utrymme för tillväxt. Det kan vara dags att lägga till detta medicintekniska företag i din portfölj.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Abbott Labs under Q3 2021

Tekniskt sett verkar Abbotts aktier handlas inom en stigande kanalbildning på 1-dagsdiagrammet. Aktiekursen föll igår för att hitta stöd från det 100 dagars glidande genomsnittet.

Även om ABT-aktierna har stigit med mer än 11% sedan början av juni så har aktiekursen ännu inte nått överköpta förhållanden, vilket ger mer utrymme för priset att stiga.

Därför kan investerare sikta på vinster vid ungefär 119,71 och 122,48 dollar. Supportnivåerna är 114,96 och 111,85 dollar. ABT-aktien handlas för 118,25 dollar i skrivande stund.

Slutsats: Argumentet för att köpa ABT nu

Sammanfattningsvis handlas Abbotts aktier med ett attraktivt P/E-förhållande, vilket gör dem idealiska för värdeinvesterare. Dessutom kan dess 5-åriga resultatprognos på cirka 12,84% per år vara lockande för tillväxtinvesterare, medan den nuvarande tjurrusningen fortfarande verkar ha momentum. Därför kan gårdagens lilla tillbakadragande vara en möjlighet att köpa ABT-aktier.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10