Marknadsstrateg: Bitcoin kan slå nytt rekord, men inte på grund av Amazon-snacket

By: Daniela Kirova
on jul 26, 2021
  • Bitcoins handelsaktivitet skjuter i höjden.
  • Det kommer att dröja innan vi ser en mer restriktiv penningpolitik från Federal Reserve.
  • Lee förutspår att Bitcoin kan nå nya rekordhöjder under de närmaste månaderna.

Michael Lee Strategys grundare Michael Lee diskuterade Bitcoin framtid på FOX Business idag och uppgav att Bitcoins ”bästa dagar” ligger framför oss när kungen av krypto tar fart.

Amazon ryktas börja acceptera Bitcoin-betalningar (BTC/USD) före årets slut. En rapport i City AM avslöjade denna nyhet tidigare idag, med hänvisning till en insider. Företaget publicerade också en jobbannons under helgen där de letar efter en chef för kryptovaluta och blockchain. I intervjun kallade marknadsstrateg Michael Lee nyheterna kring jobbannonsen för ”ett långsökt rykte om att de kommer att anställa någon och att Amazon kommer att acceptera Bitcoin någon dag”. Han tillade att Bitcoin är en ”flyktig tillgång… som nådde 60 000 dollar tidigare i år som ett resultat av att det trycktes oändliga mängder nya pengar.” Hans syn på tillgången är dock långt ifrån negativ. Han kallade Bitcoin ett alternativ som kan kringgå frågor som inflation:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vid något tillfälle har varje valuta som någonsin skapats misslyckats. Bitcoin är ett alternativ till det.”

På frågan om det är möjligt att regeringen i USA kommer att skjuta till mer stimulans och om det är det som drivit Bitcoin-handeln så svarade Lee:

”Det är svårt att förklara dessa drag. Det är väldigt mycket en momentum-klass. Uppföljningsaffärer fortsätter att komma med fart. Så snart du får lite fart uppåt så följer handeln med och ökar och ökar och ökar. Och sedan går du plötsligt från 29 000 till nästan 40 000 dollar under en dryg vecka. Det tar lång tid innan vi kommer få se någon form av avsmalnande eller restriktiv politik från Federal Reserve. Och det är inte bara så med Fed, det är så med centralbanker över hela världen.”

Enligt honom kommer Bitcoin sannolikt att nå nya rekordnivåer av just denna anledning. Detta kan hända de närmaste månaderna, eller så kanske inte. Han är hur som helst säker på att Bitcoin bästa dagar väntar i framtiden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust