Vad vi lärde oss från Robinhoods IPO-roadshow

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 26, 2021
  • Robinhood är intresserad av att expandera till IRA- och Roth IRA-konton.
  • Finansföretaget vill diversifiera sina inkomstkällor.
  • Robinhood kommer att listas på Nasdaq under tickersymbolen "HOOD" på torsdag.

Robinhood Markets Inc kommer att börsnoteras senare i veckan på torsdag. Finansföretaget kommer att notera sina aktier på Nasdaq-börsen under tickersymbolen ”HOOD” med ett inledande pris per aktie på 38 till 42. dollar

Robinhood siktar på en värdering på 35 miljarder dollar. Av de 55 miljoner aktier som erbjuds är upp till 35% reserverade för privatinvesterare.

Höjdpunkter från Robinhoods IPO-roadshow

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Inför börsintroduktionen bekräftade VD Vladimir Tenev den ökade efterfrågan på pensionskonton under företagets virtuella roadshow och sa att ”företaget var intresserat av att expandera till IRA- och Roth IRA-konton”. Robinhood arbetar också med plånböcker för kryptovalutaanvändare som låter dem hålla sina egna digitala tillgångar, rapporterade CNBC:s Kate Rooney idag.

”I de preliminära Q2-resultaten utgjorde krypto en större andel av Robinhoods handelsintäkter. Robinhoods tillväxt har kopplats till många virala händelser som GameStop, Dogecoin, SNL, etc. Men om Bitcoins volatilitet saktar ner betyder det ofta att handelns volatilitet saktar ner. Det skulle nog inte vara bra för Robinhood,” tillade hon.

Det Menlo Park-baserade företaget upprepade inför börsintroduktionen att Robinhood inte är ett mäklarföretag utan en ”single money app”. I en kommentar om framtiden för privathandeln sa CFO Jason Warnick:

”Vi tror att privathandeln är en trend som är här för att stanna. Om man tittar på uppgifterna började tillväxten inom privathandeln faktiskt flera år innan vi lanserades. Vårt bidrag har snarast varit att påskynda processen.”

Robinhood vill diversifiera sina inkomstkällor

Enligt VD Tenev vill Robinhood också diversifiera sina inkomstkällor utöver transaktionsavgifter. Därför kommer det amerikanska företaget att undersöka möjligheterna inom produkter för att spendera och spara pengar.

”Robinhood är främst känt som en handelsapp. Andra fintech-företag som redan sysslar med IRA, de värderas inte lika högt som Robinhood. De har vuxit mycket långsammare och mindre extremt än Robinhood. Så, Robinhoods värdering handlar egentligen om handeln,” kommenterade Rooney.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust