Är Marathon Digital-aktier ett köp kryptopriserna studsar tillbaka?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 27, 2021
  • Marathon Digital-aktierna steg med mer än 16% igår.
  • De har patent inom kryptering och började köpa Bitcoin-mining-företag de senaste åren.
  • Därför, när Bitcoin och andra kryptopriser stiger, är det dags att köpa MARA-aktier?

Aktierna i Marathon Digital Holdings Inc. (NASDAQ: MARA) steg med mer än 16% igår när kryptovalutapriserna fortsatte att skjuta upp. Priset på Bitcoin (BTC/USD) har ökat med nästan 19% sedan början av förra veckan, medan Ethereum (ETH/USD) har stigit med nästan 30% den senaste veckan.

Marathon Digitals aktier har fallit med nästan 50% från topparna på cirka 56,56 dollar som nåddes i april när Bitcoin nådde den nuvarande rekordnivån på 64 789 dollar. Nu när BTC och andra kryptovalutapriser fortsätter att återhämta sig kommer Marathon Digital att ha gott om utrymme att stiga innan aktierna testar sin nuvarande rekordnivå.

Varför investera i Marathon Digital-aktier under Q3 2021?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Marathon Digital-aktierna handlas med ett attraktivt P/E-förhållande på 8,53, vilket gör aktien till en övertygande möjlighet för värdeinvesterare. Analytiker förväntar sig att MARA-vinsten per aktie kommer att öka med 75,70% i år innan den ökar med ytterligare 30,36% nästa år.

Dess 5-åriga genomsnittliga årliga vinsttillväxt på cirka 50% kommer att locka tillväxtinvesterare. Och när Bitcoin- och kryptopriserna fortsätter att stiga kommer MARA-aktierna också att gynnas. Därför har Marathon Digital flera katalysatorer för en höjd aktiekurs under de kommande kvartalen. Därför är det inte för sent att köpa trots årets vinster på 161%.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Marathon Digital under augusti 2021

Tekniskt sett verkar Marathon Digital-aktierna utöka förra veckans vinster efter att ha stigit med 16% igår. Sedan förra tisdagen har aktiekursen nu ökat med nästan 30%, men det verkar fortfarande finnas mer utrymme kvar att stiga. MARA-aktien har ännu inte nått överköpta förhållanden på 14 dagars RSI och ligger något under det 100 dagars glidande genomsnittet.

Därför kan investerare sikta på utökade vinster vid cirka 33,84 eller högre vid 38,11 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 24,14 och 19,47 dollar.

Slutsats: Argumentet för att köpa Marathon Digital-aktier nu

Även om Marathon Digital-aktierna har susat upp med nästan 30% sedan förra veckan så verkar aktien ha mer utrymme kvar att stiga och handlas några nivåer under det 100 dagars glidande genomsnittet.

Företagets värdering är lockande för värdeinvesterare medan utsikterna för vinsttillväxt kommer att locka tillväxtinvesterare. Därför är det inte för sent att köpa MARA-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust