TrimTabs Bob Shea ger FAANG-aktier en ”underweight”-ranking

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 27, 2021
  • Bob Shea säger att fritt kassaflöde är den viktigaste faktorn för honom.
  • TrimTabs Assets VD ger hela IT-sektorn en "overweight"-ranking.
  • Apple och Alphabet kommer att rapportera kvartalsresultat efter klockan idag.

FAANG-aktierna har varit ett hett samtalsämne på marknaden den här veckan inför att Apple Inc (NASDAQ: AAPL) och Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL) planeras rapportera sina kvartalsresultat efter att marknaderna stänger idag. Båda aktierna har gått relativt starkt den här månaden. FAANG-aktierna, med undantag för Netflix, har även stått för solida insatser hittills under hela 2021.

Bob Sheas kommentarer på CNBC:s “Squawk Box”

Mega-cap-teknikföretagen har dock inte gjort tillräckligt för att behaga VD Bob Shea från TrimTabs Asset, som har en ”ganska betydande underweight-ranking” på FAANG-aktierna och Tesla. ”Underweight” i det här sammanhanget syftar till en bedömning att en aktie kommer att underprestera i jämförelse med marknaden i stort. I en intervju på CNBC:s ”Squawk Box” sa Shea:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den viktigaste faktorn för oss är lönsamheten för fritt kassaflöde eftersom GAAP-intäkter lättare kan manipuleras och snedvrids. Vad vi ser och vad vi såg under första kvartalet är att dessa mega-cap-teknikföretag drastiskt överträffar förväntningarna med sina nettoinkomster, men deras operativa kassaflöde växer inte riktigt i linje med nettoinkomsten, vilket skapar en ökning av periodiseringen.

Shea säger att han är ”underweight” på FAANG- och Tesla-aktierna med ungefär 1 500 punkter. Tillkännagivandet kommer en dag efter att Tesla meddelade att vinsten översteg 1,0 miljarder dollar för första gången under det andra kvartalet. Trots positiva resultat sjönk aktierna i världens ledande tillverkare av elbilar med cirka 4% under morgonen idag.

TrimTabs ger IT-sektorn en ”overweight”-ranking

TrimTabs verkställande direktör konstaterade att dessa aktier upplevt ett rally den senaste tiden men förklarade det med ”prestanda som jagar in dessa resultat”. Riskparitetsflöden och vad som har hänt med räntorna, tror han, har också drivit vinsten.

Under sin intervju med CNBC:s Joe Kernen framhöll Shea också att TrimTabs har en ”overweight”-bedömning på IT-sektorn i stort.

Namn som Accenture, Palo Alto – och gamla tekniknamn som Cisco och IBM går mycket bättre sett från vårt perspektiv. Vi satsar verkligen där det fria kassaflödet finns, tillade han.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust